– Burde latt Norwegian styrke Widerøe

nfk

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, mener Norwegian burde fått lov å kjøpe Widerøe.

– Jeg er skuffet over at konkurransetilsynet fortsatt vurderer å stoppe Norwegians oppkjøp av Widerøe.  Jeg frykter at denne avgjørelsen kan gi oss et dårligere tilbud i framtiden. Det kan gi oss dårligere frekvens, dyrere priser og færre rutetilbud, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Hun mener Konkurransetilsynet i liten grad har tatt innover seg hva tilbudet til Widerøe betyr for Nordland og distriktene.

– Dersom dette oppkjøpet stoppes, er jeg redd den reelle konkurransen i Nordland svekkes. Tilbudet fra Widerøe er en viktig del av vårt kollektivtilbud, og dette kan gjøre det vanskeligere å bo og drive næring i Nordland, underbygger Kvensjø.

Widerøe er en stor del av den nordnorske identiteten. Kvensjø forstår Widerøe er i en presset situasjon, og frykter at de kan bli kjøpt opp av utenlandske eiere.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– I et marked som endrer seg raskt, er det viktig at Widerøe har økonomiske muskler til å fortsette sin satsing når det gjelder uttesting av el-fly og andre miljøvennlige flytyper. Dette kunne vært videreført under Norwegians eierskap. Nå er vi i stedet redd at utenlandske fond eller andre utenlandske kapitalinteresser kan bli de som styrer utviklingen av flytilbudet i Nord-Norge. Uten noen som helst lokal forankring og forståelse for hva dette tilbudet faktisk betyr for samfunnsutviklingen i nord, har de ikke nødvendigvis de regionale perspektivene med i utvikling av selskapet og tilbudene, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.