Brannøvelse i Sløverfjordtunnelen på E10

statens vegvesen

Torsdag 19. oktober holder Statens vegvesen en beredskapsøvelse i Sløverfjordtunnelen på E10 i Hadsel i Nordland. Det blir gjennomslipp av trafikk én gang i timen.

Øvelsen i Sløverfjordtunnelen holdes om kvelden mellom klokka 18.00 og 22.00. Det kjøres ledebil gjennom tunnelen minimum hver hele time, altså klokka 19.00, 20.00 og 21.00. 

– Vi forstår at det er uheldig for trafikantene at vi må stenge vegen, men vi har tunnelsikkerhetsforskrifter og håndbøker som setter krav til gjennomføring av øvelser. Samtidig er det viktig å minne om at øvelser som denne er en viktig del av vårt kontinuerlige arbeid med å sørge for et effektivt, trygt og fremkommelig vegnett, sier brannvernleder Thomas Hansen Loe i Statens vegvesen.

Les også:  Frykter dyrtid kan føre til oppblomstring av useriøse i Nordland

– Vi gjør dette for trafikantenes sikkerhet. Ved å øve sammen med lokalt brannvesen driller vi rutiner og samvirke slik at alle involverte skal være best mulig forberedt ved reelle tunnelhendelser. 

Sløverfjordtunnelen har en gjennomsnittlig trafikk på 1400 kjøretøy i døgnet. En fjerdedel av disse er store kjøretøy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.