ANNONSE: Derfor bør du reise til Nord-Norge i sommer

Nord-Norge er et populært reisemål både blant nordmenn og mennesker fra utlandet. Det er ikke så rart, fordi perlen i Nord har mye å tilby både innenfor natur og kultur. Her venter det mange surverdigheter, unike overnattingsplasser og en helt rå natur som byr fjellklatring, turgåing, fisking og båthygge.

Lurer du på hvorfor du bør besøke Nord-Norge i sommer, bør du lese videre. For her kommer det mange gode grunner. Vi kan love deg at du vil sitte igjen med mange unike opplevelser etter en ferietur til Nord-Norge. Nord-Norge er den nordligste landsdelen i Norge, og her finner du fylkene Nordland, Troms og Finnmark. Det er med andre ord mange plasser du kan reise til.

Når du skal reise på ferie anbefaler vi at du tar med CBD Olje Norge. Denne CBD-oljen fra Cibdol er laget for å balansere og støtte kroppen, og det bidrar til at du kan leve en aktiv livsstil som gir mye gleder. Å ha gleden av å være aktiv vil du dra god nytte av når du skal feriere i Nord-Norge. Med mye skog, fjell og hav vil du trenge en kropp som er i balanse i møte med en helt vill og røff natur.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

En natur som åpner opp for alle typer aktiviteter

Enten du er en iherdig friluftsliventusiast eller du foretrekker gåturer, er Nord-Norge kjent for sin vakre natur som åpner opp for alle typer aktiviteter. Du kan, for eksempel, ta deg en sykkeltur i et unikt landskap. I Tromsø kan du sykle mellom fjorder og fjell, og det anbefaler at du retter styret mot Håkøya.

Håkøya er et svært naturskjønt område, og det tar rundt 3-5 timer å sykle dit. Det blir med andre ord en spektakulær dagsopplevelse. I Nord-Norge generelt er det godt tilrettelagt for naturopplevelser fra sykkelen.

Når du er i Nord-Norge, kan du ikke komme unna en tur i fjellet eller en tur ut på havet. Fjellkjeden De syv søstre er et mye besøkt fjellområde, og her kan du velge mellom enklere eller brattere toppturer. Skal du ut å fiske kan du gjøre det fra land, eller leie deg en båt. Mulighetene er mange.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Nord-Norge er rikt på kultur

Nord-Norge er svært rikt på kultur. Her kan du se kirker som har en utrolig vakker arkitektonisk utforming, og det er mange spennende museer å dra på. I Lofoten finner du blant annet et vikingmuseum og i Sandnessjøen ligger det berømte Petter Dass-museet.

Det er også flust av kinoer, butikker, svømmehaller og restauranter hvor du kan nyte god lokal mat. Hopper du på en ferga kan du besøke en av de mange øyene rundt mens du nyter en klassisk svele.

Mange overnattingssteder

Hvor du kan overnatte er et viktig element i enhver reise, og i Nord-Norge finner du et godt utvalg av hoteller, hytter eller rorbu. Det er alt fra ren luksus til det enklere, mer nostalgiske å nærme naturen.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Hvis du kjører oppover til Nord-Norge finner du også mange campingplasser hvor du kan overnatte. Der er det også tilrettelagt for telting om du foretrekker det helt enkle, eller skal reise raskt videre.

Midtnattsolen

Nord-Norge er kjent for sine magiske midtnattsol, og mange reiser utelukkende til den nordligste delen av Norge for å få et glimt av denne unike solen. Midtnattsolen er et fenomen som kan inntreffe gjennom hele sommeren fra vårjevndøgn til høstjevndøgn.

Nordlyset er også et annet vakkert og populært fenomen som lokker til seg flere tusen turister årlig. Mange steder arrangerer guidede turer hvor målet er å jakte på nordlyset gjennom kameralinsen.          Jo lenger nordover du drar, jo bedre er sjansen til å se nordlyset danse over himmelen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.