coop

Bonussuksess med handlenett hos Coop

Coops handlenett med gjenbruksbonus ble brukt nesten fire millioner ganger i fjor, og har bidratt til en kraftig nedgang i antall solgte plastposer for dagligvarekjeden. – Dette er gledelige tall. Våre kunder,... Les mer »
innovasjon norge

Grønn Gjødsel vant pris i Berlin

Grønn Gjødsel AS har gjort et miljøproblem til en viktig ressurs. I ettermiddag vant den grønne bedriften fra Rakkestad den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2019. Prisen ble delt ut av landbruks- og... Les mer »
forsøpling

WWF og Grieg Gruppen går sammen for å stanse plastforsøpling i havet

Ambisjonen er konkret: mengden av plastavfall i tre filippinske havnebyer med omegn skal halveres innen 2023. Plastforsøpling er verdens raskest voksende miljøproblem. Over en tredel av verdens plastavfall ender opp i naturen.... Les mer »
mester grønn

Mester Grønn kåret til Årets Miljøfyrtårn

Mester Grønn er kåret til «Årets Miljøfyrtårn 2019». En pris som anerkjenner det arbeidet som er gjort over flere år i Mester Grønn. – Jeg er svært stolt over at vår satsing... Les mer »
Miljødirektoratet

Miljødirektoratet: – Pukkellaks er en alvorlig trussel

Invaderende pukkellaks kan gjøre stor skade i Norge, viser en ny risikovurdering laget for Miljødirektoratet og Mattilsynet av Vitenskapskomiteen for mat og miljø. − Invasjonen av stillehavsarten pukkellaks kan få alvorlig følger i... Les mer »
plast søppel

Marin forsøpling: Nå kan du søke om støtte

Planlegger du å rydde avfall langs strender eller på sjøbunnen i 2020? Nå kan du søke om støtte til prosjektet gjennom Miljøverndirektoratets tilskuddsordning. – Forsøpling av elver, hav og strender er en... Les mer »
optimera

Optimera kutter unødvendig transport

Logistikkproblemer kan lett torpedere fremdriften i byggeprosjekter. På samme måte kan nye transportløsninger redde krevende oppdrag, slik som rehabiliteringen AF Byggfornyelse har fullført på Tjuvholmen. – Jeg er sikker på at vi... Les mer »
finnmark troms

Skogvernet øker: Fem prosent av skogen er vernet

Norge har passert en milepæl innen skogvern. Med vern av 46 nye områder fredag, er fem prosent av skogarealet vernet. – Det er et politisk mål å verne 10 prosent av skogarealet,... Les mer »
infinitum

Slik gjenvinner du i jula

Julegaver og julemat gir glede, men også til store mengder avfall og tomflasker. Her er tipsene som kan hjelpe deg å sortere riktig. – Det vanligste spørsmålet i jula er hva man... Les mer »
julepynt

Frykter avfallsberg fra julehandelen i Nordland

Ifølge prognosene kommer innbyggere i Nordland til å handle for 2,7 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet. – Dersom antall julegaver... Les mer »