antarktis

Krillindustrien i gang med frivillig vern i Antarktis

Krillsesongen i Antarktis er i gang og etter initiativ fra Aker BioMarine har krillindustrien iverksatt frivillige forpliktelser for å holde krillfisket lengre unna pingvinkolonier i hekkesesongen. – Vi har bestemt oss for... Les mer »
fiskeoppdrett

Ny nettportal om bærekraft i havbruk

Nå lanseres en ny og unik nettportal som speiler havbruksnæringens påvirkninger langs kysten – både i havet og i samfunnet. Portalen skal gjøre fakta om ulike sider ved bærekraft i havbruksnæringen åpent... Les mer »
tine

Elektrisk pumpe gir stor miljøgevinst

En tredjedel av driftstida på en tankbil brukes til innpumping av melk på gårdene. Ved å ta i bruk elektrisk pumpe reduserer TINE dieselforbruket med cirka 1 million liter i året. Det... Les mer »
KLP Kapitalforvaltning

KLP ekskluderer fire og inkluderer to selskaper

KLP ekskluderer fire selskaper fordi de får mer enn 30 prosent av sine inntekter fra kullbasert virksomhet. I tillegg inkluderer KLP to selskaper fordi letevirksomheten de var involvert i på kysten av... Les mer »
sodastream

SodaStream får hundrevis til å tatovere engasjementet sitt for miljøet

Som en del av den virale kampanjen Time for a Change, med over 35 millioner visninger, tilbød SodaStream sine modigste plastmotstandere det ultimate engasjementet: å få tatovert en havskilpadde. Først ute var... Les mer »
williksen

– Effektive miljøtiltak gjør hverdagen bedre for alle

Hos Bil-demontering Nes AS på Herbergåsen industrifelt på Opaker, ved riksvei 16 mot Kongsvinger, har satsing på miljøtiltak hatt høy prioritet helt siden starten i 1999. – Et arbeidsmiljø som er i... Les mer »
Bertel O. Steen

Endelig er Norge en del av Europas elbilpolitikk

Den norske politikken har bidratt til høyt elbilsalg, og med det fått ned gjennomsnittutslippet av CO2. Men Europas utslippsmål gjelder bilprodusentene, og siden Norge ikke produserer egne biler, er det viktig at... Les mer »
strøm energi

Ny analyse: Norge kan være 72 prosent elektrisk i 2030

Men det krever vesentlig sterkere tiltak fra myndighetenes side, viser en ny analyse fra Bellona og Elektroforeningen. Allerede innen utløpet av 2021 kan Norge gå fra 51 % til 56 % elektrifisering.... Les mer »
aluminiumsboks

Bodø kommune satser på Smartpant

Bodø kommune har nå tatt i bruk konseptet Smartpant. De nye panterørene er plassert rundt i sentrum der folk kan kvitte seg med brukte flasker og drikkebokser uten å kaste det i... Les mer »
sodastream

VIDEO: Rob Stewart og Game of Thrones-stjerne i SodaStreams nye reklamer

SodaStream International avslørte i dag sin nyeste videokampanje som fokuserer på de globale skader som er forårsaket av engangsplastflasker. Videoen viser en havskilpadde som oppfordrer folk til å ta ansvar og ta... Les mer »