michelin

230 000 tonn mindre årlige CO2-utslipp fra nordiske transportfirmaer

Med fem enkle tiltak kan transportbransjen både minimere kostnader knyttet til dekk og minske CO2-utslipp, uten å la det gå utover sikkerheten. Michelin går foran for bærekraftig mobilitet og jobber for sikrere,... Les mer »
akademikerne

Ny undersøkelse: Privat sektor best på miljø

Ansatte i privat sektor er mest fornøyd med arbeidsgivers klima- og miljøengasjement. To av tre mener virksomheten har gjennomført tiltak de siste årene for å bli mer miljø- og klimavennlig. Staten og... Les mer »
nornickel

VIDEO: Nornickel dokumentarfilm «Caring» smeltet hjertene til juryen i Cannes

I de fjerntliggende landområdene i Nordvest-Russland, som grenser til Finland og Norge, er det tøffe leveforhold og det kan minne om råheten i Game of Thrones. – Livet er ikke enkelt i... Les mer »
Byggenæringens Landsforening

Statsbudsjett 2020: Fossilfrie byggeplasser blir dyrere

Fossilfrie byggeplasser vil bli dyrere når avgiften på biodiesel økes. – Det vil heve terskelen for oppdragsgivere til å stille offensive miljøkrav. BNL etterlyser et budsjett som kombinerer gode løsninger for miljø... Les mer »
forsøpling

Hold Norge Rent lanserer ressursbank mot forsøpling

Hold Norge Rents nye ressursbank skal gjøre veien mot en søppelfri kommune enklere ved å gi kunnskap og konkrete råd for å lykkes i kampen mot forsøpling. Kommuner som ønsker å forebygge... Les mer »
olje gass

Miriam fra Bodø vil ha slutt på oljeleting

Den 18. mai 2016 ga regjeringen tillatelse til oljevirksomhet i Barentshavet, lenger nord enn noensinne. Nå skal Natur og Ungdom og Greenpeace til lagmannsretten i et søksmål mot staten for «ulovlig oljeboring».... Les mer »
svanemerket

Norges første svanemerkede drivstoff

Norge har endelig fått et svanemerket drivstoff: Biogass laget av lokale, fornybare råvarer og med en reduksjon av klimagassutslipp på 91 prosent sammenlignet med konvensjonelt drivstoff. Debatten om mer bærekraftig drivstoff og... Les mer »
grønn byggallianse

Skaper matfat for bier og reduserer klimarisiko i en smekk

Vi står overfor et tap av naturmangfold uten sidestykke, som stiller nye krav til nytenkning hos byggeiere og -utviklere. I B7 Eufemia har KLP Eiendom villblomsteng på taket. – Naturmangfold er viktig... Les mer »
Glass og Fasadeforeningen

Ny rapport: Kortreist isolerglass best for miljøet

Har skandinavisk produsert isolerglass et bedre miljø- og klimafotavtrykk enn glass som er produsert og transportert i fra Polen? – Ja, en svensk rapport sier at polskprodusert isolerglass har opp til 13... Les mer »
Ishavskraft

VIDEO: Ishavskraft kåret North Agency som Miljøprisvinner 2019

Ishavskraft miljøpris er tenkt utdelt årlig til én bedrift som har gjort ett eller flere gode miljøvalg, til inspirasjon for andre bedrifter. Prisen skal kunne bidra til å spre engasjement rundt miljøarbeid... Les mer »