Gyproc og Ragn-Sells

Gyproc og Ragn-Sells skal resirkulere gipsplater

Saint Gobain Byggevarer Gyproc og Ragn-Sells etablerer i samarbeid med FT Holding selskapet Gipsgjenvinning AS som skal gjenvinne kildesortert gipsavfall til ny råvare for produksjon av gipsplater. Det vil si en sirkulær... Les mer »
jorden

LESERINNLEGG: Klimakrisen slår sprekker

Jeg har en fornemmelse av at jeg er i ferd med å skape en krise for miljøkrisen. Ethvert fornuftig menneske ville vel juble, om miljøkriser hadde blitt eliminert for godt, men det... Les mer »
norilsk

Norilsk, en av verdens mest forurensede byer blir grønn

Gruveselskapet Polar Norilsk har sluttet seg til en russisk økologisk maraton som heter «Zero Impact on the Environment». For å markere oppstarten av miljøprosjektet ble to metallurgiske fabrikker i Norilsk stengt i... Les mer »
Foto: Stortinget

Sortingspolitikere positive til russiske miljøtiltak

Norges stortingspolitikere var positive til russiske miljøvernsprosjekter i de nærliggende områdene, da en delegasjon fra Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité nylig besøkte Pasvik naturreservat i Russland. Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité besluttet å besøke... Les mer »
sas eurobonus fly

SAS kutter taxfree og miljøutslipp

Til høsten opphører taxfree-salget om bord på SAS’ flyvninger. Det innebærer mindre lastet totalvekt på flyene, som i sin tur sparer drivstoff og reduserer skadelige utslipp.   SAS’ arbeid med bærekraft er omfattende, og... Les mer »
tide

Hurtigruten og Tide med historisk bussavtale: Satser på biodiesel og elbusser

Hurtigruten og Tide Buss har inngått en langsiktig avtale om miljøvennlig busstransport i Hurtigruten-havnene fra Bergen til Kirkenes. Målet: Utslippsfrie el-busser langs hele norskekysten. Avtalen har en verdi på om lag 200... Les mer »
Byggenæringens Landsforening

Import utgjør stort miljøfotavtrykk

– Det er overraskende at hele 44 prosent av klimagassutslippene i bygg- anleggs- og eiendomsektoren kommer fra import, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø, energi og klima i BNL, i en... Les mer »
finnmark troms

Finland, Norge og Russland starter Kolarctic miljøprosjekt i nord

Norge og Finland deler grensen mot Russland langs Grense-Jacobselv, Paz og Voriema-elvene. Totalt er det 117 kilometer norsk-russisk grense der to norske og fem russiske vannkraftverk ligger. Grensesituasjonen krever en spesiell tilnærming... Les mer »
innovasjon norge

Kronprins Haakon med når Yara vant prestisjefull miljøpris

Fredag kveld møttes store navn som Kronprins Haakon, Formel 1 verdensmester Nico Rosberg og forretningsmannen Paul Polman under ‘Oscar-utdelingen’ for grønne innovasjoner i Berlin. Yara gikk av med seieren i kategorien ‘Special... Les mer »
multiconsult

Multiconsult integrerer bærekraft i rådgivningen

I 2018 har Multiconsult hatt fokus på å gjøre bærekraft og miljø til en integrert del av rådgivning og prosjektering innen bygg- og eiendom. Nå skal disse erfaringene videreutvikles og brukes i... Les mer »