multiconsult

Multiconsult integrerer bærekraft i rådgivningen

I 2018 har Multiconsult hatt fokus på å gjøre bærekraft og miljø til en integrert del av rådgivning og prosjektering innen bygg- og eiendom. Nå skal disse erfaringene videreutvikles og brukes i... Les mer »
russland

– Norsk-russisk samarbeid viktig for miljøet

Miljøsamarbeidet bygger gjensidig tillit og gir felles kunnskap. – Det er viktig å opprettholde den gode dialogen mellom politikere, forvaltningsmyndigheter og forskere fra Norge og Russland. At norske myndigheter fortsatt arbeider overfor... Les mer »
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

LESERINNLEGG: Verden trenger mer kobber til det grønne skiftet – av næringsminister Røe Isaksen

At mineralselskapet Nussir nå får tillatelse til å utvinne kobber i Kvalsund kommune har skapt debatt, og mye av kritikken mot prosjektet har vært svært unyansert. Sannheten er at dette er et... Les mer »
Grønn Byggallianse

Grønn Byggallianse tar BREEAM-sertifiseringen hjem

Grønn Byggallianse kan nå kalle seg for et sertifiseringsorgan for miljøsertifiseringsordningen BREEAM-NOR. 20. februar overføres ansvaret for sertifiseringen fra Storbritannia til Norge. En BREEAM-NOR-sertifisering innebærer at et bygg dokumenterer på en tydelig og klar... Les mer »
bodø vinter

Nå skal Miljøvernforbundet etableres i Bodø

Snart får den landsomfattende miljøvernorganisasjonen en egen Bodø-avdeling. 27. februar arrangeres det nemlig et etableringsmøte for Miljøvernforbundet Bodø. Etableringsmøtet skal etter det Bodøposten.no erfarer omhandle lakseoppdrett, vindmøller, jordvern og veisalting. Møtet går... Les mer »
fretex

Unge ledertalenter velger miljøbedrift

I konkurransen «Årets Unge Ledere» hadde Fretex Miljø AS to kandidater blant topp 100 og en blant topp 10. Disse lederne er testet, utfordret og grundig evaluert. I Assessits konkurranse måles personlige... Les mer »
Grønn Byggallianse

Stadig flere boligutviklere tilbyr bærekraftige boliger

Ferd Eiendom har nå også tilsluttet seg strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Fv: daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev, direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom. Øverst fra venstre:... Les mer »
statskog vinter

Statskog og NIBIO i forskningssamarbeid

Statskog og NIBIO inngår et tettere samarbeid om skogforskning for å gjøre norsk skogsdrift mer økonomisk og miljømessig bærekraftig. Formålet er å bidra til en mer presis hogst gjennom bedre skjøtsel, reduserte... Les mer »
tyrkia

TUI gjør det enklere for nordmenn å ta mer bærekraftige ferievalg

Tall fra Hovedorganisasjonen Virke viser at stadig flere nordmenn er opptatt av bærekraftige reisealternativer. Reiseoperatøren TUI gjør det nå enklere for norske reisende å velge bærekraftsertifiserte hoteller på sin nettside. Det er... Les mer »
hold norge rent

Finalistene til Gullklypa 2018 er klare

Hold Norge Rent har mottatt 37 nominasjoner til Gullklypa 2018. Nå er juryens finalister klare. Gullklypa er en høythengende pris som deles ut til en ildsjel eller organisasjon for eksepsjonell innsats mot... Les mer »