Guri Solberg blir nytt anker på TV 2 Nyhetene

tv2

Guri Solberg (46) blir nytt hovedanker på TV 2 Nyheter. Hun erstatter Siri Kleiven Strøm (35) som slutter i TV 2.

Guri Solberg, Arill Riise (63) og Sturla Dyregrov (49) blir nå nyhetenes faste trekløver på hovedsendingene 18.30, 21.00 og på TV 2 Nyheter.  

– Guri er en dyktig journalist og programleder med lang erfaring. Jeg er veldig fornøyd med at hun nå blir fast med på nyhetslaget i denne viktige jobben for TV 2, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække. 

Guri har det siste halve året vikariert på TV 2 Nyheter for Siri som er i fødselspermisjon. Solberg er journalistutdannet fra Høgskolen i Volda og har siden 2004 ledet en rekke suksesser på TV 2 som Absolutt underholding, Skal vi danse, X factor og Sommerhytta. 

– Det er et privilegium å være del av en så bra gjeng som TV 2 Nyheter er. Kunnskapsrike folk som forteller folk hva som skjer og hvorfor. TV 2-nyhetene er viktig for folk, og viktig for oss som jobber med det. Dette er en oppgave jeg tar på høyeste alvor – og med stor glede! Å ha som jobb å formidle nyheter kjennes ekstra meningsfylt i tida vi står i nå. I en tid hvor folk slenger om seg med «fakenews» og mistro til mediene, er det ekstra viktig å formidle til seerne våre hva som skjer, sier Guri Solberg. 

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Hun opplever erfaringen hun har fra underholdnings-tv er gull verdt også i formidlingen av hard news.  

– Da jeg skulle begynne i nyhetene var jeg redd for at jeg måtte bli veldig ordentlig. Tvert imot, her er miljøet varmt, avslappa og med minst like mye humor og latter som i underholdningsdelen av tv-bransjen, sier Guri. 

Etter syv år som nyhetsanker i TV 2 velger Siri Kleiven Strøm å gå videre til en stilling som kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Bergen.  

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Eg har først og fremst lyst til å takke TV 2 for at eg har fått lov til å ha denne jobben dei siste sju åra, og spesielt dei enkeltmenneska som trudde på meg. Min første dag på Nyhetskanalen var terrorangrepet mot Charlie Hebdo – og sidan då har eg fått vera med på å dekke dei største nyheitshendingane i verda og i landet. Det har vore ei ære, og eg har vakse på det både som journalist og som menneske. Takk også til alle programleiar-kollegaer, vaktsjefar, produsentar og reporterarsom har delt så raust av alt dei kan – og for vennskap som kjem til å vare lenger enn arbeidsforholdet.

– Når eg no takkar ja til ny jobb, er det fordi eg ser moglegheita til å vokse enda litt til. Eg skal fortsatt jobbe med kommunikasjon og formidling, men på einannan måte. Eg er stolt av å bli tilsett av Universitetet i Bergen, som tar si demokratiske rolle på alvor, og som ser verdien av god kommunikasjon både internt og ut i samfunnet. Det er også eit unikt kommunikasjonsmiljø på Vestlandet som eg ser fram til å lære av, sier Siri. 

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

– Jeg vil takke Siri for jobben hun har gjort for TV 2 disse årene. Et bunnsolid nyhetsanker som vi vil savne som fagperson og kollega. Vi ønsker henne lykke til i ny jobb, sier Karianne Solbrække.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.