LESERINNLEGG: Erna Solberg, eldre behandles værre enn hunder i Norge!

pensjonist

Er det noen av dere som husker og kan veilederen som Mattilsynet tilbake i november 2014 publiserte vedrørende hundehold i Norge?

Jeg har sammenlignet den med regelverk for eldre på sykehjem. Og her ser man at hundeveilederen inneholder langt mer detaljerte regler om aktivisering, mosjon og frisk luft – enn regelverket ovenfor eldre heders kvinner og -menn på norske sykehjem – som faktisk betaler 85% av trygden sin hver måned for å bo på sykehjem.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Ja, jeg må faktisk gjenta følgende fakta: Norske kommuner kan altså kreve inntil 85% av all inntekt, som betaling/vederlag fra sykehjemsbeboere for en sykehjemsplass på norske sykehjem.

Det eneste som slås fast om behovet for mosjon og frisk luft i den såkalte verdighetsgarantien, forskriften som «klargjør hvordan tjenestetilbudet skal utformes» bl.a. på sykehjem, er at tilbudet skal ivareta behovet for et mest mulig normalt liv – med normal døgnrytme og adgang til å komme ut.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Jeg er glad i dyr og mener at vi må ha et nasjonalt dyrepoliti i Norge, men det kan og skal ikke være slik at hunder i Norge skal og har bedre rettigheter på mosjon og frisk luft – en våre eldre hederskvinner og -menn som gjennom et langt liv har vært med på å bygge Norge.

Eller hva sier du om dette, statsminister Erna Solberg?

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.