Her er de nye deltagerne i «Sofa» på TV 2

tv2

«Farmen»-Rob med familie, Hedda Kise med familie, Øyunn og Levi fra «Sommerhytta», venninnene Linni Meister og Mia Gundersen, Olaug Bollestad og ektemannen og Mari Maurstad med sønner. De er nye deltakere som åpner stuene sine og inviterer oss inn når sesong tre av underholdningsprogrammet «Sofa» er tilbake på TV 2.

–  Jeg blir så fort lei og rastløs og liker å klikke meg gjennom mye på TV på kort tid med fjernkontrollen. Derfor passer Sofa meg perfekt for da får jeg se litt av alt. Det blir som TV-seeing på speed, ler Robert Michael Scott. 

Det blir garantert både gøyalt og høylytt når deltagerne engasjerer seg i det de ser på TV og som får fram hele følelsesregisteret fra jubel, flauhet, frustrasjon, latterkrampe og tårer. I noen av hjemmene er også barna i familien med i sofaen. Ingen blir sittende alene i sofaene, for TV er bedre når du ser det sammen med noen. Totalt 12 stuer skal besøkes i «Sofa» sesong 3.

Robert Michale Scott, mest kjent som «Farmen»-Rob, tar med seg hele familien i sofaen når vi møter dem hjemme på Salhus i Bergen.  

–  I vår familie er det litt sånn «første mann til mølla» for å få tak i fjernkontrollen og så må vi andre tilpasse oss, så her er ingen egentlig TV-sjef. Men, det er to ting jeg ikke vil se og det er «Paradise Hotel» og spøkelses-tv som «Åndenes makt». Da blir jeg provosert. Orker ikke å se på at noen skal snakke med spøkelser, jeg tror ikke på sånt, men det liker kona og døtrene mine å se på, sier Robert.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

– Jeg er jo fra USA og liker å se på «90 days of fiance», da er det full diskusjon i heimen og nå har jeg min mor på besøk og hun bare elsker den serien. Jeg liker også humoren til Herman Flesvik i «Førstegangstjenesten».

Har du noen «quilty pleasure» når det kommer til tv-titting? 

– Jeg vet ikke helt om jeg tør å si det for jeg likte det egentlig ikke. Men, om andre i familien ser på gamle Glamour-serier, så vil jeg først ikke se, men klarer ikke å la være. Og så blir jeg litt hekta og blir veldig opptatt av å se hvordan det går videre med karakterene i seriene. Så jeg må vel innrømme at jeg ser på gamle Glamour-serier av og til, ler Robert.

Øyunn Krogh og samboer Levi Try er begge klar for denne sesongen av «Sofa», og i tillegg er Øyunn å se i «Farmen kjendis» som har premiere i disse dager. 

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

– Hos oss er det jeg som er sjefen over fjernkontrollen for Levi sin tv-interesse er så snever. Han har en «quilty pleasure» og det er å se å gamle skirenn om igjen. 

Øyunn innrømmer at hun kan se det meste på TV, men setter grensen ved «Ex on the Beach». 

– Ja, der går grensen min. Levi er ikke glad i reality-tv i det hele tatt. Ellers er jeg ganske altetende og ser på alt fra «Say yes to the dress» til «Toll». Levi derimot ser helst på vintersport eller «Debatten», sier Øyunn. 

Skal du se på deg selv i «Farmen kjendis» da? 

–  Ja, jeg må jo nesten det. Det blir jo spennende og sikkert litt skummelt. 

For Olaug Bollestad er det største tv-minnet fra oppveksten da familien var de første på Jørpeland som fikk TV-apparat. 

– Det er nok det største minnet om vi skal gå langt tilbake i tid. Det var stort å få TV og vi fikk se ting vi sikkert ikke var gamle nok til å se. 

Når det gjelder hvem som er sjef over fjernkontrollen hjemme hos Olaug Bollestad er det en ting som avgjør. 

– Begge to er sjef over fjernkontrollen, men om det er nyheter på gang bestemmer fru Bollestad. Ellers går det mye i Nettflix og vi ser mye krim-serier sammen, sier Olaug Bollestad.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

I 2021 vantTV-konseptet «Sofa» Gullruten for «Beste reality» etter sin første sesong på TV 2. 

 «Sofa» bygger på det britiske formatet «Gogglebox.» Det har gått i 18 sesonger på Channel 4 og er et av de mest populære formatene på kanalen. De siste årene har også kjendisversjonen, «Celebrity Gogglebox», gjort stor suksess. Formatet lages i lokale versjoner i en rekke land og er nå store suksess i Australia («Gogglebox Australia») og USA («Celebrity Watch Party»).

De kjente ansiktene vi får møte i «Sofa» denne sesongen er:  

Olaug og Jan Frode Bollestad

Mia Gundersen og Linni Meister

Mari Maurstad og hennes tre sønner Stinius, Aslak og Scott Maurstad

Øyunn Krogh og Levi Try

Robert Michael Scott, hans kone Beate Gullaksen og barna Julia, Michelle og Christopher 

Hedda Kise med kjæresten Mats Kristensen og tvillingene Fryd og Ylvali. 

Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard 

Abubakar Hussain og Mayoo Indiran 

Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl

Jan Tore Kjær og Glenn Jensen

Hilde og Morten Skovdahl

Niklas Baarli og Benjamin Silseth 

«Sofa» har premiere på TV 2 og TV 2 Play torsdag 13. januar 2022. Sesongen består av 10 episoder. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.