nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune: Vil du bli medlem i et kommunalt råd?

Snart skal bystyret velge medlemmer og varamedlemmer til de kommunale rådene i Bodø kommune for perioden 2023-2027, opplyser kommunen. Rådene det skal velges medlemmer til er: Bodø eldreråd, Rådet for personer med... Les mer »
nrk

Ny sesong av «Demenskoret» på NRK

Det blir en ny sesong av den populære NRK-serien om koret hvor alle sangerne har demens. TV-serien om koret ble en seer-suksess da den kom på skjermen i januar i år.  Medlemmene... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Nedleggelsen av eldreombudet er et svik mot de eldre

Landets første eldreombud ble lagt ned 1. juli, kun to år etter det ble opprettet. Det er et svik mot de eldste at regjeringen fjerner deres vaktbikkje for å spare småpenger. Av:... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Eldreombudet avvikles, mens «kjeltringombud» opprettes

De eldre sin vaktbikkje, eldreombudet, avvikles av Regjeringen 1. juli. Samtidig innfører de et «ombud» for landets kriminelle. Av: Bård Hoksrud, eldrepolitisk talsmann, FrP og Per-Willy Amundsen (bildet), justispolitisk talsmann, FrP. FrP... Les mer »
nfk

– Eldre i Nordland en uvurderlig ressurs

– Her i Nordland ser vi på de eldre som en uvurderlig ressurs, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland. Sammen med Nordland eldreråd vil hun ha flere... Les mer »
pensjonist

LESERINNLEGG: Det trengs et krafttak i eldreomsorgen

NRK Brennpunkt kunne nylig avsløre hvor horribelt det står til i deler av eldreomsorgen. Vi kunne blant annet se en eldre kvinne måtte gå flere dager uten mat, et ektepar som har... Les mer »
pensjonist

– Regjeringen bruker de eldre som en salderingspost

Helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, reagerer på helsebudsjettet regjeringen nylig la frem. I statsbudsjettet foreslår regjeringen blant annet kutt på en milliard kroner til heldøgns omsorgsplasser og avvikling av Eldreombudet. –  Det... Les mer »
tv2

TV 2 kårer den sprekeste pensjonisten på «Norges sprekeste»

I realityserien «Norges sprekeste» møter vi ti pensjonister mellom 68 og 77 år som skal konkurrere om å bli «Norges sprekeste». Programleder er Erik Solbakken. De ti pensjonistene har nå flyttet inn... Les mer »