Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

pensjonistforbundet

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til et budsjett som ivaretar grupper som trenger det mest, sier Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen.

– Vi ber regjeringen om å følge opp tiltakene SV foreslår for landets eldre og uføre, slik at statsbudsjettet kan få en mer sosial profil, sier Davidsen. 

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

SV går inn i budsjettforhandlingene med regjeringen med sitt eget forslag til statsbudsjett for 2024. I forslaget er det flere saker Pensjonistforbundet støtter.

Blant annet vil SV øke minstepensjonen for enslige med 4000 kroner, sette av 1,1 milliarder kroner til billigere tannhelse for de yngste og eldste, øke minstesatsen for uføretrygdede med 7500 kroner og skjerme uføre helt mot effekten av levealdersjusteringen.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

– Vi er glade for at SV prioriterer eldre og uføre i sitt alternative budsjett, i tråd med flere av våre krav. Minstepensjonister og uføre rammes hardt i dyrtiden vi er inne med sterkt økende levekostnader og må få mer.  Billigere tannhelse for de eldste er et viktig tiltak som Pensjonistforbundet har kjempet lenge for. Nå er det opp til regjeringen om de vil bli med på et budsjett med mer velferd, sier Davidsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.