Emil Kárlsen til Riddu Riđđu 2024

Riddu Riđđu Festivála

For bare noen dager siden spilte musiker og skuespiller Emil Kárlsen konserter for fulle hus i Reykjavik under den anerkjente Iceland Airwaves festivalen. Multikunstneren fra Omasvuotna/Storfjord i Troms har mange jern i ilden om dagen.

Han er fersk vinner av Sametingets Språkløftpris, står på rollelisten i Disney+ serien Koke Bjørn som kommer høsten 2024, og nå er det klart at han også spiller på Riddu Riđđu festivála i 2024.

Emil Kárlsen har på imponerende kort tid markert seg som et husholdningsnavn i regionen. I 2019 ble han utnevnt til Årets unge kunstner av Riddu Riđđu, og artisten har siden den gang spilt på festivalen både som en del av det tidligere bandet Resirkulert og som soloartist – alltid til stor begeistring hos publikum.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Emil Kárlsen skriver musikk på nordsamisk, men med en sound man ikke har hørt fra Sápmi før: et moderne bandfundament med melodiske vokaler og poetiske tekster, svøpt inn i klassiske strykere og snurrige soniske univers. Tross sine 25 år har Kárlsen allerede utmerket seg som musiker, låtskriver, produsent, artist og skuespiller. Hans debut-album «Nagirvárrái» inneholder samarbeid med både Arktisk Filharmoni og anerkjente samiske artister som Lávre, Katarina Barruk, og Hildá Länsman, i tillegg til gjesteopptredener av Ella Marie Hætta Isaksen (fra ISÁK) og Áidna.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

Festivalsjef Sajje Solbakk er full av lovord om den populære artisten:

Det var en fryd å oppleve responsen Emil Kárlsen fikk på Iceland Airwaves! Tilbakemeldingene fra publikum er at musikken hans treffer og beveger på en måte få andre klarer. Emil har knekt koden det er å skape musikk som er sår, nær, oppløftende og fengende om hverandre. Han har en scenetilværelse og et fantastisk band av dyktige musikere som drar publikum inn. Sammen skaper de magi, og Riddupublikummet fortjener intet mindre!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.