Norges lag til curling-EM er klare

Norges Curlingforbund

Europamesterskapet spilles i år i Aberdeen, Skottland også kjent som curlingens hjemland. Det norske herre og damelandslaget konkurrere mot de beste lagene i Europa, målet er å sikre plass i VM og å slåss om medalje. 

Det norske kvinnelaget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Martine Vollan Rønning og Ingeborg Forbregd fra Lillehammer Curlingklubb. Trener er Rune Steen Hansen.

Det norske herrelaget består av Magnus Ramsfjell, Gaute Nepstad, Martin Sesaker, Bendig Ramsfjell og Wilhelm Næss fra Trondheim Curlingklubb. Trener er Thomas Løvold.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Ti kvinnelag og ti herrelag spiller om europamestertitlene. Sverige er favoritt blant herrene sammen med Italia og Skottland. De norske herrelaget representerte Norge i VM i april og endte med en sjetteplass etter ett tap mot Italia i kvalifikasjonskamp for semifinale.

Laget viste gode ferdigheter i VM, og er absolutt en kandidat til å kapre en av fire plasser i sluttespillet under EM.

For kvinnene er Sveits store favoritter, Sverige er også å regne med i kampen medalje. Sverige stiller med nytt lag etter at Isabell Wranå slå Anna Hasselborg i kampen om EM plassen på hjemmebane.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det norske laget avsluttet forrige sesong med et fantastisk resultat under VM hvor de endet med sølv etter å ha spilt finale mot Sveits. Marianne Rørvik og resten av har vist stigende form de siste sesongene og har etablert seg som et lag å regne med i verdenstoppen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.