Her er høydepunktene på NRK påsken 2020

nrk

Det står britisk påskekrim på menyen denne påsken. Det blir dessuten spenning for hele familien når årets Superkrim skal løses.

Trofast mot tradisjonen byr NRK selvsagt på Påskenøtter og Påskelabyrinten i år også.

«Tilståelsen»
Årets store påskekrim handler om 22 år gamle Sian O’Callaghan som forsvinner sporløst etter en kveld ute med venner. Politietterforsker Stephen Fulcher, spilt av Martin Freeman, får raskt mistanke om at dette ikke er en vanlig forsvinningssak.

«Tilståelsen » (A Confession) er basert på den sanne historien om en politietterforsker som risikerte karrieren og omdømmet for å fange en drapsmann.

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 6 episodene)
NRK1: 2 episoder hver dag fra søndag 5. april kl. 21:45 til tirsdag 7. april

«Deadwater Fell»
Den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick er godt likt i lokalsamfunnet. Sjokket blant lokalbefolkningen er derfor stort da Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en brann.

Undersøkelser om brannen avslører noe uhyggelig. Var det en tragisk ulykke eller ble familien drept?

Les også:  Savnet mann i Bodø: Politiet ber om tips

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
NRK1: 2 episoder hver dag onsdag 8. og torsdag 9. april kl. 21:20

«Vera», sesong 10
Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope og hennes betrodde assistent er tilbake. De står overfor fire nye mordgåter i Northumberland.

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
NRK1: 1 episode hver dag fra fredag 10. april kl. 21:55 til mandag 13. april

«Superkrim»
Det blir spenning for hele familien med årets Superkrim. Det er mye som skjer i kulissene i NRK, og Superkrim byr på 10 spennende episoder hvor kjente profiler fra hele NRK kobles sammen i forskjellige mysterier.

Når du ser episodene i NRK Super-appen eller på nrksuper.no kan du være med å gjette på de mistenkte og se hintene og løsningene på mysteriene.

Fra lørdag 4. april sendes daglige episoder på NRK Super kl. 09:50 og NRK1 kl. 18:50
Episodene legges ut daglig i NRKTV, i NRK Super-appen og på nrksuper.no

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

Radioteatrets påskekrim: «Isblind»
En forsker avsløres som spion og dør rett etterpå ved et hendelig uhell. Privatetterforsker Oberon Qvist kobles på saken og følger sporene videre til forskningsskipet Sonja Henie. Intetanende dukker krimforfatter Kjell Nilsen opp på samme båt i oppdrag for Verdensbladet. Er det tilfeldig?

Skipet seiler videre inn i skruisen på 83. breddegrad i Arktis. Droner overvåker den endeløse isen for rovdyr, samtidig som det observeres «svarte skip» som passerer i polarnatten. Så begynner mannskapet å forsvinne. én etter én.

Alle 4 episodene er tilgjengelige i NRK Radio fra 8. april
NRK P1: fra onsdag 8. april til lørdag 11. april, hver dag kl. 22:03
NRK P2: fra skjærtorsdag 9. april til søndag 12. april, hver dag kl. 18:03

Ellers i påsken
Det blir både Påskenøtter på TV og Påskelabyrinten på radio (P1 og P1+) denne påsken også. Begge programmer starter mandag 6. april.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Lørdag 4. april kl. 22:00 sendes portrettprogrammet «Halvdan – høre tell på jorda» på NRK1, hvor vi får følge Halvdan Sivertsen i et år på turné og hjemme i Bodø. Dokumentaren gir både et musikalsk og et personlig dykk inn i personen Halvdan Sivertsen.

«Halvdan har bursdag»
Og får du ikke nok av Halvdan Sivertsen? Frykt ikke, for på langfredag sender vi «Halvdan har bursdag», fra Halvdan Sivertsens 70-årsdag i Oslo Spektrum med Kringkastingsorkestret og et stjernelag av norske artister som tolker Sivertsens kjente og kjære låter. Det blir selvfølgelig også noen dykk i arkivet.

«Nazistenes vei til makten»
Det britiske dokudramaet «Nazistenes vei til makten» sendes på NRK2 fra tirsdag 7. april. Serien er en intenst thriller om det politiske spillet som førte Hitler til makten.

Fra Tyskland til Ringerike: Skjærtorsdag sendes den norske dokumentaren «Da verdenskrigen kom til Ringerike», om da tyske nazistyrker kom til Haugsbygd i april 1940.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.