Inviter til The Crown og afternoon tea

Opplysningskontoret for brød og korn

16. november er verdt å merke seg, da begynner den sjette og siste sesongen av The Crown på Netflix. Og mens vi lar oss fascinere av den britiske kongefamiliens drama, hva passer vel bedre enn å invitere på litt afternoon tea?

The Crown og Downton Abbey har begge gitt oss en smak av det britiske overklasselivet og introdusert mange for afternoon tea. Så populært har det blitt at både hoteller og restauranter serverer klassikeren, også her i Norge. Folk vil gjerne ha litt av den erkebritiske sjarmen!

– Tenk på afternoon tea som et britisk kulturbad – bare koseligere, sier Torunn Nordbø, som er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. – Uansett om du er fan av det britiske eller bare søker en avslappende opplevelse, er afternoon tea et flott valg, smiler Nordbø.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Hva går så afternoon tea ut på? Vel, det dreier seg om små godsaker som sandwicher, scones med syltetøy og krem, og småkaker som smelter på tunga. Hvis du vil klinke til litt ekstra, kan du også drikke et glass musserende vin eller champagne til baksten. Server gjerne maten på et fat med flere etasjer.

Tradisjonelt serveres tre sandwicher med henholdsvis agurksalat, kokt egg og røkelaks på loff. Vi foreslår at du utfordrer tradisjonen med for eksempel gravlaks med sennepssaus på surdeigsbrød, brioche med eggesalat og lefserull med lammerull og rødbetsalat. Bruk gjerne andre sandwich-varianter med ditt favorittpålegg.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Scones er basis i britenes te sammen med clotted cream. Men det er ingenting i veien for å bruke pisket krem i stedet. Hjemmelaget lemoncurd eller appelsincurd og syltetøy er også klassisk tilbehør til scones.

Man serverer gjerne noe søtt til avslutning når det er full afternoon tea. Vi har fylt fatet med kokoshjerter, gule bomber og biter av rocky road. Her er det bare å velge dine egne favoritter av småkaker, sjokolade og bær.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Så, hvorfor ikke skjemme bort deg selv og dine nærmeste med litt britisk eleganse? Enten det er en spesiell anledning som skal feires, eller du bare vil gjøre hverdagen ekstra luksuriøs, så er afternoon tea tingen som kan få dagen din til å glitre. Sleng opp bena, nyt litt god te og bakst, og kjenn deg som en ekte kongelig – i hvert fall for en liten stund, oppfordrer Nordbø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.