Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Nok en gang skal arbeidsfolk tape i pensjonsforliket

Det store flertallet på Stortinget straffer igjen dem som jobber og står på. Takken til arbeidsfolkene og bidragsyterne i samfunnet er kutt i opparbeidede rettigheter, og at en må jobbe lenger for... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Det nye pensjonssystemet straffer de som har minst

La oss gjøre en ting klart først: pensjon er en opparbeidet rettighet, ikke et gode fra staten. Det er uaktuelt for oss å støtte et pensjonssystem som straffer de som har minst.... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonsforliket: – Ikke godt nok for dem med de laveste pensjonene

– Pensjonsforliket gjør pensjonssystemet litt bedre, men det er fortsatt best for dem med høy inntekt, som er friske og kan jobbe lenge, mener Pensjonistforbundet. Minstepensjon under utbetaling skal fortsatt underreguleres, og... Les mer »
pensjonistforbundet

Regjeringsforslag betyr innstramming for minstepensjonister

Regjeringen la lørdag fram forslag til endringer av folketrygden, som innebærer en innstramming for dagens minstepensjonister. – Dette er fullstendig uakseptabelt, sier Jan Davidsen, leder av Pensjonistforbundet. Forslaget vil medføre at dagens minstepensjonister... Les mer »
pensjonistforbundet

Krever tiltak for eldre med lave pensjoner

Landsstyret i Pensjonistforbundet er svært skuffet over manglende tiltak for dem med lave pensjoner i budsjettenigheten mellom regjeringen og SV. – Vi er inne i en periode med den høyeste prisveksten siden 1980-tallet.... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til... Les mer »
bodø vinter

Budsjettsprekk på 82 millioner for Bodø kommune

Etter kommunedirektørens forslag til justeringer, er prognosen at kommunen i 2023 vil bruke 82 millioner kroner mer enn planlagt, opplyser Bodø kommune. Det er en forverring av resultatet med nesten 25 millioner kroner... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet krever minst 7 % vekst: – Pensjonistene må bli årets inntektsvinnere

Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene (TBU) la denne uken frem sin rapport Grunnlaget for inntektsoppgjørene 2023. Rapporten avslører at pensjonistene har vært inntektstapere de siste ti årene. I år må pensjonistene bli inntektsvinnere, krever... Les mer »
fagforbundet

Barnehagestreiken er over

Streiken i PBL-barnehagene er over. Partene kom til enighet om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen. De ansatte er tilbake på jobb i morgen, torsdag. – Vi er fornøyde med å ha fått... Les mer »
Regnskap Norge

20 000 virksomheter risikerer tvangsmulkt

– Fristen for å få etablert en OTP i tråd med nye vilkår er 30. juni. Etter denne datoen vil man risikere tvangsmulkt dersom pensjonsordning ikke er innført i tråd med loven,... Les mer »