pensjonistforbundet

Regjeringsforslag betyr innstramming for minstepensjonister

Regjeringen la lørdag fram forslag til endringer av folketrygden, som innebærer en innstramming for dagens minstepensjonister. – Dette er fullstendig uakseptabelt, sier Jan Davidsen, leder av Pensjonistforbundet. Forslaget vil medføre at dagens minstepensjonister... Les mer »
pensjonistforbundet

Krever tiltak for eldre med lave pensjoner

Landsstyret i Pensjonistforbundet er svært skuffet over manglende tiltak for dem med lave pensjoner i budsjettenigheten mellom regjeringen og SV. – Vi er inne i en periode med den høyeste prisveksten siden 1980-tallet.... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet krever minst 7 % vekst: – Pensjonistene må bli årets inntektsvinnere

Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene (TBU) la denne uken frem sin rapport Grunnlaget for inntektsoppgjørene 2023. Rapporten avslører at pensjonistene har vært inntektstapere de siste ti årene. I år må pensjonistene bli inntektsvinnere, krever... Les mer »
Pensjonistforbundet

Minstepensjonister taper halve pensjonsøkningen

Mange enslige minstepensjonister mister nå bostøtten sin i mai, fordi etterbetalingen av minstepensjon i forbindelse med trygdeoppgjøret gjør at de tjener for mye denne måneden. Enslige minstepensjonister fikk i mai etterbetalt 4000 kroner... Les mer »
pensjonistforbundet

Full seier i trygdeoppgjøret!

Pensjonistforbundets krav om at pensjon skal øke med 3,83 prosent på årsbasis er innfridd. Det gir en vekst i pensjonen på 5,36 prosent fra 1. mai. Uenighetsprotokollen mellom Pensjonistforbundet og regjeringen endte... Les mer »
Foto: Stortinget

Vil sikre bedre pensjoner med stortingsforlik

FrP har blitt enige med SV og Pensjonistforbundet om et forslag som vil sette en stopper for underregulering av pensjoner. Tirsdag la FrP, SV og Pensjonistforbundet frem forslag som vil sette en... Les mer »
Pensjonistforbundet

LESERINNLEGG: Torbjørn Røe Isaksen sprer «fake news» om trygdeoppgjøret

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen har i debatter etter trygdeoppgjøret kommet med uriktige påstander om Pensjonistforbundets krav om å få forhandlingsretten tilbake. Ja, jeg vil gå så langt som å kalle det «fake news»!... Les mer »
pensjonistforbundet

Kvinnedagen 8. mars – Fortsatt mye å kjempe for

– Fremdeles er det et nokså stort likelønnsproblem i vårt land. For hver 100-lapp en mann tjener, får en kvinne 87,6 kroner. Og forskjellene vedvarer inn i pensjonsalder. Helga Hjetland er ikke... Les mer »
pensjonist

Regjeringen gjør enkene fattigere

Regjeringen somler med å ta stilling til hvilken etterlattepensjonsordning vi skal ha for yngre alderspensjonister i folketrygden. Er planen egentlig å snikavvikle hele ordningen? spør Pensjonistforeningen. Fra og med i år får... Les mer »