– Regjeringen bruker de eldre som en salderingspost

pensjonist

Helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, reagerer på helsebudsjettet regjeringen nylig la frem. I statsbudsjettet foreslår regjeringen blant annet kutt på en milliard kroner til heldøgns omsorgsplasser og avvikling av Eldreombudet.

–  Det er skuffende at regjeringen bruker de eldre som en salderingspost i helsebudsjettet. Staten oversvømmer av merinntekter som følge av de skyhøye strømprisene, drivstoffprisene og gassprisene, likevel velger de å kutte i midlene til våre sårbare eldre. Jeg synes det rett og slett er skamløst, sier Bård Hoksrud.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

FrP-politikeren etterlyser nå en prioritering av de eldre.

–  Jeg synes dette jevnt over er et svakt helsebudsjett, men den virkelig store taperen her er de eldre. Det mener jeg er ufattelig trist, spesielt når regjeringen allerede gjennomførte store kutt i eldreomsorgen i revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen viser nok en gang at de ikke ønsker å prioritere de eldre.

–  En av velferdsstatens aller viktigste oppgaver er å sikre en god og verdig eldreomsorg. Dette er mennesker som har bidratt til samfunnet i mange tiår. Da synes jeg det er ansvarsløst av regjeringen at de eldre blir budsjettaper. Dette beviser en gang for alle at Senterpartiet og Arbeiderpartiet er de eldres verste fiende, avslutter Hoksrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.