Citroën C5 Aircross Hybrid: Ladbar SUV med lang rekkevidde

Citroën

225 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer kombineres med enestående komfort. Nye C5 Aircross Hybrid er starten på en ny elektrisk storsatsing fra Citroën.

Elektrifiseringen av Citroën er i gang, og allerede neste år vil tre av modellene bli ladbare. Først ut er altså C5 Aircross som allerede har høstet svært god omtale for sin komfort og fleksibilitet. Når hybridversjonen er på plass i første halvår 2020, vil den sørge for at svært mye av hverdagskjøringen kan gjøres utslippsfritt.

C5 Aircross Hybrid kan kjøres elektrisk i 50 kilometer etter WLTP-normen, i hastigheter opp til 135 kilometer i timen. Takket være funksjonen «ë-Save» kan føreren planlegge reisen. Ved å velge mellom å spare strøm til 10 km, 20 km eller fullt batteri – kan man bestemme når på reisen den utslippsfrie kjøringen skal foregå.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Komfortabel og praktisk
Hybrid-versjonen av C5 Aircross tilbyr selvsagt samme komfort som vi kjenner fra dagens drivlinjer. Det inkluderer hjuloppheng med Progressive Hydraulic Cushions som bruker hydraulikk til å absorbere brå ujevnheter i enden av fjæringens arbeidsområde, både når demperen presses sammen og når den strekkes ut. På den måten sørger den for optimal komfort uansett underlag.

Advanced Comfort-setene gir, takket være valg av materialer, støtte, massasje og justeringsmuligheter, en komfort du kjenner fra meget komfortable møbler.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Takket være smart plassering av batteriene under de de individuelt justerbare baksetene, beholder C5 Aircross Hybrid sin store fleksibilitet. Det betyr at bagasjeplassen enkelt kan justeres fra 460 til 600 liter, avhengig av posisjonen på baksetet. Det gjør at C5 Aircross er den største hybriden i C-SUV-segmentet.

Mye krefter – lavt forbruk
Citroën C5 Aircross Hybrid har en drivlinje som består av en 1,6-liters bensinturbo med 180 hestekrefter koblet til en 8-trinns automatkasse. Denne er koblet med en elektrisk motor på 110 hestekrefter. Til sammen gir dette en systemeffekt på 225 hestekrefter og et moment på 380 newtonmeter.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Batteriet har en kapasitet på 13,2 kilowatt og lades på under to timer via normalladeinntaket på 7,4 kW.

Takket være denne svært effektive drivlinjen, har Citroën C5 Aircross Hybrid et forbruk på 0,17 liter per mil, noe som gir et utslipp på 39 gram CO2 målt med WLTP.

Lading kan selvsagt programmeres og kontrolleres, enten direkte fra bilen, eller i Citroëns egen app.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.