Bodø domkirke: Svein Valle vigslet til biskop

kirken

Svein Valle ble vigslet til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme, søndag 19. november. Prekenen tok utgangspunkt i bibelhistorien om fire mennesker som bar en lam mann til Jesus.

I en høytidsstemt gudstjeneste ble Svein Valle vigslet til biskop i Bodø domkirke. Kong Harald stod på gjestelisten sammen med biskoper fra inn- og utland, menighetsrådsledere i bispedømmet og bodøværinger.

Bibelteksten for dagen var hentet fra evangeliet etter Markus, kapittel 2, vers 1-12. Her står det om Jesus som helbredet en mann, etter at fire venner bar ham til Jesus.

Les også:  En splitter ny redningsskøyte er kommet hjem til Bodø

– I et fellesskap så er det alltid behov for noen som bærer, sa Svein Valle i sin preken.

– Vi trenger de som ser behov og som gjør noe med det. Som kirkebygget trenger bjelker som bærer, trenger fellesskapet mennesker som bærer.

Den nyvigslede biskopen ønsker at kirken skal være et fellesskap som ser og bærer. Både medmennesker og hverandre. Både fattige, syke og marginaliserte.

Les også:  Bodømarka har nå perfekte skiløyper

– Vi skal være et sånn fellesskap som får tillit, fordi samfunnet rundt oss ser at det vi sier, står i sammenheng med det vi faktisk gjør. Vi skal respondere når noen spør om hjelp.

Samtidig understreket Valle at bæringen fungerer best når den skjer i fellesskap.

– Når vi bærer sammen som kirke og fellesskap tåler vi utfordringer. Da tåler vi motgang. Da finner vi løsninger. Da bygger vi gode og levelige samfunn. Da følger vi fotsporene til de fire som bar den lamme til Jesus.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Avslutningsvis i prekenen minnet han også på de gangene vi selv har behov for å bli båret.

– Da er det godt å kjenne at vi er på samme lag, en del av fellesskapet. Et fellesskap som ser oss, gir oss den støtten vi trenger og bringer oss inn i Jesu nærhet, slik at vi igjen kan reises opp.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.