kirken

Bodø domkirke: Svein Valle vigslet til biskop

Svein Valle ble vigslet til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme, søndag 19. november. Prekenen tok utgangspunkt i bibelhistorien om fire mennesker som bar en lam mann til Jesus. I en høytidsstemt gudstjeneste ble... Les mer »
kirken

Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

I domkirken der han ble døpt, ble Svein Valle presentert som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Han mener kirken kan lære av byens fotballsuksess. – Kirken har et prosjekt og et oppdrag... Les mer »
kirken

Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Kirkerådet har tilsatt Svein Valle som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Den nye biskopen presenteres i Bodø domkirke fredag 22. september. – Samfunnet i dag skriker etter meningsfulle fellesskap, barn og unge... Les mer »
vegvesenet

Byggingen av Nord-Norges største samferdselsprosjekt er nå offisielt i gang

Første spadetak for OPS-prosjektet E10/rv.85 Tjeldsund–Gullesfjordbotn–Langvassbukt ble onsdag høytidelig markert i Fiskefjord. Det var storfint besøk som hadde tatt turen til Fiskefjord i Tjeldsund kommune, for å overvære første spadetak på OPS-prosjektet... Les mer »
dommer

Frifunnet for seksuell omgang med barn

En mann i begynnelsen av 40-årene er i Hålogaland lagmannsrett frifunnet for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, melder NRK. Det skal ha vært tvil om når overgrepene... Les mer »
Statens vegvesen

Fem vil drifte riksvegene i Midtre Hålogaland smart og miljøvennlig

Fem entreprenører har meldt seg i konkurransen om å drifte riksvegene i Lofoten, Vesterålen og deler av Ofoten og Sør-Troms de neste fem årene. Presis Vegdrift AS leverte det laveste tilbudet. Midtre... Les mer »
møte

Hålogalandsrådet etablert

I dag ble det første møtet i Hålogalandsrådet avholdt. Rådet består av ordførerne i Sør-Troms samt Evenes og Narvik i Nordland, opplyser NRK. Hålogalandsrådet er blant annet ment å fungere som en... Les mer »
beijing

Ordføreren fra Narvik reiser til Kina for samtaler om næringsutvikling

8. desember 2018, i forbindelse med åpningen av samferdselsprosjektet Hålogalandsbrua inviterte ordfører og rådmann i Narvik kommune til et møte med konsernleder og stedlig ledelse i selskapet Sichuan Road and Bridge Group... Les mer »
nettalliansen

Innovasjon for mer effektiv overvåking av strømnettet

Nettselskapene i Nettalliansen ser behovet for en mer effektiv drift og overvåking av strømnettet, og har initiert et innovasjonsprosjekt i samarbeid med Powel AS. Målet er å realisere en sterk storskalaeffektivitet ved... Les mer »