Sikre på at Bodø gir flest stemmer til Arbeiderpartiet

arbeiderpartiet

Mandag 13. september er datoen da nordmenn skal gå til urnene for å gjøre sin borgerplikt. Etter åtte år med borgerlig regjering melder Betsson at de tror det blir regjeringsskifte til høsten. De mener også at Arbeiderpartiet igjen vil få flest stemmer i Bodø kommune. Det kommer frem i en pressemelding fra tippeselskapet.

– Ved valget for fire år siden fikk Høyre klart flest stemmer i Bodø kommune, men ved høstens valg tror vi Arbeiderpartiet vil bli mest populære i Bodø. Populariteten til Erna Solberg og Høyre har vært dalende, og det mener oddssetterne at AP vil kunne utnytte. De tror også at Senterpartiet vil gjøre et langt bedre valg i byen enn i 2017, men det virker mest sannsynlig for oss at Arbeiderpartiet skal få flest stemmer, forteller Bredo Johansen, som er sjef i Betsson.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Oddsen på Arbeiderpartiet får flest stemmer i Bodø kommune er satt til 1,50. Satser du 100 kroner på at AP får flest stemmer i kommunen vil du sitt igjen med femti kroner i gevinst om spillet går inn. Oddsen på Høyre er satt til 2,00, Senterpartiet følger med 4,00, mens FRP har fått 8,00 i odds. Og Johansen forteller at tippeselskapet har selvtillit på at oddsen deres kommer til å stemme godt overens med valgresultatet:

– Vi har god grunn til å tro at vi vil være presise i våre spådommer. At vi treffer i alle kommunene vil tilbyr odds skjer neppe, men vi mener vi har et svært godt grunnlag for den oddsen vi har satt. Oddssetterne våre har lang erfaring med politisk odds. De rådfører seg også med personer med lokalpolitisk ekspertise for å få med seg de siste trendene inn mot valget, sier Betsson-sjefen.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

Hos Betsson er AP-leder Jonas Gahr Støre stor oddsfavoritt på å bli statsminister etter høstens valg. Johansen forteller at det er en sterk indikasjon på hva som er i vente:

–  Jo tettere vi kommer på valget, desto riktigere bilde får vi på hvem som blir den neste statsministeren vår. Nå som valget er så nært forestående er vi svært sikre på at Arbeiderpartiet får statsministerposten. Oddsfavoritten hos oss i Betsson har endt opp som statsminister så lenge vi har tilbydd spill på valget. Med andre ord; dette er svært dårlig nytt for høyresiden og Erna Solberg.

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

I skrivende stund er oddsen på at Støre blir statsminister satt til 1.22. Høyre-leder Erna Solberg har 4.75 i odds, mens Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum er satt til 8.00. Alle de andre partilederne menes å være sjanseløse med 999 i odds.

– Stortingsvalget skaper et voldsomt engasjement og er et populært spillvalg hos oss. Politisk odds har lang tradisjon hos Betsson, men det tok for alvor av med det amerikanske presidentvalget i 2016. Siden det har interessen vokst for vært valg. Vi forventer at trenden fortsetter og at høstens valg vil sprenge alle rekorder når det kommer til oddsspill på norsk politikk, avslutter Betsson-sjefen.

Foto: Arbeiderpartiet

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.