Foto: Wikipedia/Hak028

Ny ordfører i Hemnes valgt ved loddtrekning!

I Hemnes kommune ble de ikke enige om hvem som skal styre. Torsdag måtte det hele avgjøres med loddtrekning, opplyser NRK. I forkant hadde det vært to voteringer om ordførerkandidat, uten flertallsresultat, opplyser... Les mer »
nfk

Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland – Nytt parti valgt inn

Fylkesvalgstyret har godkjent kommunestyre- og fylkestingsvalget i Nordland. – Vi kan ønske ett nytt parti inn i fylkestinget, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 ble gjennomført 10. og... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Ny ordfører i Bodø

Journalist Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani snakker om valget, inhabilitets-skandaler og verdensrekord i EMD-dommer for barnevernet i en ny podcast. Først snakker duoen fra Bodø om kommune- og fylkesvalget 2023. – Det... Les mer »
inp

Valgsjokk: Industri- og næringspartiet nest størst på Vega!

Det nyetablerte partiet Industri- og næringspartiet (INP) har gjort et sjokkerende bra valg på Vega i Nordland og ble nest størst i den lille kommunen i Helgeland. – I Vega har vi... Les mer »
Foto: Høyre/Erik Norrud

Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

Meningsmålingene har sett bra ut for de blå partiene mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har slitt med frustrasjon fra velgerne om privatøkonomi, i tillegg har nok en rekke skandaler preget valgkampen. I Bodø... Les mer »
kø

Skolevalget 2023: Klar borgerlig framgang

Årets skolevalg er avsluttet, etter uker med debatter, valgtorg og til slutt avstemning. FrP og Høyre går kraftig fram, sammenlignet med skolevalget som ble arrangert i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2019.... Les mer »
kø

Nå starter forhåndsstemmingen i Bodø

Fra og med 10. august kan du forhåndsstemme til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Forhåndsstemming foregår i Folkeforum, Bodø rådhus, opplyser Bodø kommune.  Her vil det være åpent for forhåndsstemming hverdager klokka 09:00 – 15:00 i perioden 10.... Les mer »
tv2

Slik blir valget på TV 2

11. september skal det avgjøres hvem som skal styre Norges kommuner og fylker de neste fire årene. TV 2 gir velgerne en bred og omfattende dekning fram mot valgdagen. – Dette blir... Les mer »
Foto: Frankemann

Disse partiene stiller til valg i Gildeskål

Det er snart kommunevalg 2023, i Gildeskål har valgstyret i møte 23. mai 2023 godkjent følgende lister: ArbeiderpartietFremskrittspartietGildeskållistaHøyreKristelig FolkepartiSenterpartietSV Sosiallistisk venstreparti Foto: Frankemann Les mer »
kirken

Kirkevalget: Dette er kandidatene til Sør-Hålogaland bispedømmeråd

I høst er det kirkevalg, og 35 navn står på til valg av leke medlemmer til Sør-Hålogaland bispedømmeråd. Bispedømmet  utgjør Nordland fylke. De som velges blir også medlemmer av Kirkemøtet. I september... Les mer »