Hurtigruten forlenger driftsstans i seks nye uker

hurtigruten

Strenge corona-restriksjoner har ført til full stans i reisende og lammet reiselivs- og transportnæringen. Nå må Hurtigruten forlenge den midlertidige driftsstansen i seks nye uker.

Ingen bransjer er like hardt rammet av coronakrisen som reiselivet. Reiselivsgiganten Hurtigruten har permittert nesten 3000 ansatte, og er tvunget til å legge skipene til kai. 

– Denne våren ble annerledes enn noen kunne se for seg. Konsekvensene av coronaviruset påvirker alle nordmenn, og den treffer oss i Hurtigruten hardt, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.  

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Hurtigruten har ikke hatt mistenkte eller bekreftede smittetilfeller på noen av selskapets skip. Men i midten av mars tvang coronakrisen Hurtigruten til å redusere virksomheten til et minimum – for første gang i sin 127 år lange historie. 

Nå må Hurtigruten forlenge den midlertidige driftsstansen:

  • I rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes blir 9 av 11 skip ute av drift til minst 20. mai.
  • I denne perioden fortsetter Hurtigruten i samråd med Samferdselsdepartementet lokaltrafikk med to skip i en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes, for å ivareta viktig gods- og persontrafikk mellom havner i Nord-Norge.
  • Hurtigrutens ekspedisjonscruisevirksomhet stoppes midlertidig til og med 12. mai. Det rammer ekspedisjonscruise både i og utenfor norsk farvann, blant annet langs norskekysten og på Svalbard.
  • Oppstarten av Hurtigrutens Alaska-sesong utsettes til juli. Det innebærer at flere avganger med MS Roald Amundsens blir kansellert.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.