nordnorge

Hurtigruten Norge har stor tro på sommeren – Trapper opp til full drift i juli

Hurtigruten Norge setter fra juli alle de sju skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift. Selskapet håper på en travel sommer for reiselivet langs hele norskekysten. – Dette er... Les mer »
kleven

Ny avtale sikrer  fortsatt  fem  Hurtigruten-skip  mellom Bergen og Kirkenes

Hurtigruten  Norge  og Samferdselsdepartementet forlenger avtalen som sikrer  gods- og passasjertrafikk mellom Bergen og Kirkenes med fem skip.  Hurtigruten Norge stiller igjen med alle fem skipene i kystruten.    Pandemien og reiserestriksjoner førte i... Les mer »
hurtigruten

Ny helårlig ruteplan mellom Bergen og Kirkenes

Fra nyttår forenkler Hurtigruten Norge ruteplanen langs norskekysten. Nå blir det samme ankomst- og avgangstider hele året for alle de 34 havnene mellom Bergen og Kirkenes. På grunn av pandemien og reiserestriksjoner... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Erna Solberg glemmer norske sjøfolk

Norske sjøfolk har alltid stått med trossa/lua i hånden. Sviktet under og etter den 2.verdenskrigen var hjerterå og den aller verste ovenfor: Nordmenn, ja også kvinner som sjøfolk på alle verdens hav... Les mer »
hurtigruten

Hurtigrute mellom Bodø og Kirkenes: – Regjeringen må sikre hyppigere hurtigruteanløp

Avgjørelsen om at kun to hurtigruteskip skal gå utelukkende mellom Bodø og Kirkenes rammer mange lokalsamfunn langs kysten. Ruten mellom Bergen og Kirkenes er en viktig del av det norske transportsystemet. – Hurtigruten... Les mer »
kystverket

Kystverket styrker overvåkning av skipstrafikk

Ved å avverge skipsulykker bidrar Kystverkets sjøsikkerhetstjenester til å redusere risikoen for akutt forurensing og tap av menneskeliv på norskekysten. Vekst i havnæringene og i sjøtransporten vil sammen med klimaendringer kreve ytterligere... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten skal seile strekningen Bodø – Kirkenes

Samferdselsdepartementet har i dag bedt Hurtigruten om at de to skipene i drift på kystruten fremover skal seile strekningen Bodø – Kirkenes – Bodø. – Hurtigruten er viktig for lokalsamfunnene langs kysten,... Les mer »
hurtigruten

FrP går ikke med på massive kutt i Hurtigruta

Bengt Rune Strifeldt og Morten Stordalen (FrP) vil ikke finne seg i at kystsamfunnene skal måtte gå for lut og kaldt vann som et resultat av drastisk kutt i Hurtigrutas seilinger. – For... Les mer »
hurtigruten

LESERINNLEGG: Er Erna Solberg virkelig skuffet over Hurtigruten?

Hva er hun mest skuffet over? Er hun skuffet over at hun ikke har gjort jobben sin og har latt være å kreve automatisk forsvarlig karantene for mannskap og den uautoriserte legen... Les mer »
hurtigruten

Alle om bord på MS Spitsbergen har testet negativt for covid-19

Hele mannskapet og alle gjestene på ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen har torsdag blitt testet for covid-19. Samtlige 134 har testet negativt. Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen kom torsdag morgen til Tromsø. Medisinsk personell fra Universitetssykehuset... Les mer »