Fulle Hurtigruteskip i sommer: Skal vise fram norskekysten til 75 000 gjester

hurtigruten

Hurtigruten Norge gleder seg over fulle skip i sommer, og håper det vil hjelpe reiselivet langs kysten med å hente seg inn etter pandemien. I 2022 vil Hurtigruten Norges skip frakte 10 prosent flere passasjerer per skip enn i 2019.

– Mange har lagt ferieturen sin til norskekysten med oss i sommer, så akkurat nå har vi fullt trøkk, fulle skip og fullt opp med å vise gjestene små og store lokalsamfunn langs verdens vakreste kyst, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.

I perioden juni til august regner Hurtigruten Norge med 10 prosent flere passasjerer per skip enn i samme periode før pandemien. Over 75 000 gjester er ventet å reise med Hurtigruten i juni, juli og august.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Felin mener det er viktig for små og store bedrifter at antall turister øker. 

– At turistene er tilbake for alvor, betyr mye for hele kysten. Etter noen tunge korona-år trenger reiselivet dette løftet, og vi er glade for å bidra med de lokale ringvirkningene Hurtigruten legger igjen i havnene og hos bedriftene, sier Felin.

Hun viser til at Hurtigruten Norges gjester bestiller utflukter, museumsturer og andre opplevelser i de fleste av de 34 havnene skipene seiler til. I tillegg kommer inntekter for lokale produsenter av at selskapet kjøper inn råvarer fra produsenter langs hele kysten, for at gjestene skal få servert det beste norskekysten kan tilby i matveien.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Samtidig kunne effekten vært større hvis det fortsatt ikke manglet to skip i kystruten. Det blir mindre inntekter for havner og bedrifter enn det burde vært, og færre som får reise. Men Hurtigruten seiler uansett med alle skip og leverer på samfunnsoppdraget vårt med frakt av gods, turister og lokalpassasjerer, sier Felin.

Hurtigruten merket også en klar effekt av flystreiken, der mange valgte Hurtigruten som alternativ når flyene sto på bakken. Den siste helgen av flystreiken booket tre ganger så mange passasjerer en lokalreise på Hurtigruten sammenliknet med uken før, altså en 200 prosent økning. Flere avganger har vært helt fulle.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Under flystreiken brukte enda flere lokalpassasjerer enn normalt Hurtigruten for å komme seg frem, noe vi syns vi er hyggelig. Det er en del av samfunnsoppdraget vårt å bidra til at folk kommer seg hjem, selv om noen seilinger dessverre var helt fulle, sier Felin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.