Hurtigruten deler ut penger til prosjekter langs norskekysten og på Svalbard

hurtigruten

To ganger i året tar Hurtigruten Foundation imot søknader fra prosjekter som er til gode for lokalsamfunnene, til initiativer som positivt påvirker naturen og dyrelivet, og prosjekter øremerket til bekjempelse av plastforurensing og marin forsøpling.

Siden 2015 har stiftelsen støttet mer enn 60 prosjekter verden over. Nå kan det bli din tur.

Tilskuddene er tilgjengelig for enkeltpersoner, prosjekter, og organisasjoner i områder der Hurtigruten Group opererer. Både små og store prosjekter kan søke om støtte, og alle søknader vurderes av Hurtigruten Foundation sitt styre, et team av eksperter med lang erfaring innen turisme, miljøvern og forskning. Søknadsfristen er 1. mai 2023.

Les også:  Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

– Hurtigruten Foundation er stolte av å støtte initiativer og forskning som beskytter og bevarer unik natur og kulturarv, sier Henrik A. Lund, administrerende direktør i Hurtigruten Foundation.

– Vi besøker noen av de mest unike stedene i verden, og naturen, dyrelivet og lokalsamfunnene på disse stedene skal ikke bare være uforstyrret, de skal ha en positiv nytte av besøket vårt også. Dette er en grunnleggende del av vår filosofi. Å støtte lokale prosjekter gjennom Hurtigruten Foundation er en av flere måter vi gir tilbake til samfunnet og naturen på.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

Blant de mange prosjektene Hurtigruten Foundation støttet i fjor, er Prince William Sound Science Center i Alaska, USA, for deres forskning på plastinntak hos trekkfugler, The Charles Darwin Foundation for studier av albatrossbestanden på Galápagos, og norske Tarevokterne, for deres innsats for å gjenopprette tareskogen i Nord-Norge.

– Takket være Hurtigruten har vi kunnet fortsette arbeidet med å gjenopprette lokalt marint dyreliv gjennom frivillig arbeid. Støtten bidrar blant annet til vedlikehold av dykkerutstyr, opplæring av flere tarevoktere, og øke bevisstheten av hvor viktig bevaring av tareskogen vår er. Tilskuddet har også gitt oss mulighet til å starte samtaler med flere dykkerklubber i Nord-Norge, noe som støtter opp om planen vår om å skalere opp aktiviteter langs kysten, sier Ida Søhol, medgründer i Tarevokterne.

Les også:  Hunde- og katteeiere: Pass på i kulda!

Søknader må sendes til Hurtigruten Foundation innen 1. mai 2023. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.