Slik blir valget på TV 2

tv2

11. september skal det avgjøres hvem som skal styre Norges kommuner og fylker de neste fire årene. TV 2 gir velgerne en bred og omfattende dekning fram mot valgdagen.

– Dette blir et svært spennende valg. Vi har en regjering som seiler i motvind, og det går mot politisk drama i en rekke store norske byer. Valg er noe vi alltid satser stort på. Det er en del av vårt samfunnsoppdrag, sier TV 2 nyhetsredaktør, Karianne Solbrække.

På TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play blir det en rekke valgsendinger, med to partilederdebatter som de store høydepunktene – i tillegg til selve valgnatt-sendingen mandag 11. september.

Partilederdebattene sendes direkte tirsdag 29. august og onsdag 6. september. Den første debatten holdes i TV 2s studio i Media City Bergen, den andre går fra Deichman i Bjørvika i Oslo. Partilederdebattene ledes i år av Arill Riise og Yvonne Fondenes. Mens Riise har ledet disse debattene på TV 2 siden valget i 2015, blir det debut for Fondenes i akkurat denne rollen.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– For meg er dette drømmejobben. Det er en av de mest spennende jobbene under et valg og jeg gleder meg skikkelig. Og jeg er glad for at jeg skal dele oppgaven med Arill. Vi skal stille spørsmålene seerne våre faktisk lurer på og kreve svar, sier Yvonne Fondenes.

Hun er i gang med forberedelsene til den nye oppgaven.

– Alltid før slike store oppgaver er jeg spent og nervøs, men gleder meg mest. Jeg forbereder meg alltid godt og bruker mye tid på å lese historiske målinger, politiske biografier eller se gamle og nye debatter. Hva har politikerne sagt og lovet før? Hva har de ikke villet svare på i tidligere intervjuer? Det er ofte her man kan finne inspirasjon til noen av de gode spørsmålene, forteller Fondenes.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

TV 2 har en tradisjon og et rykte for å være best på tall. Ambisjonen for 2023-valget er å befeste denne posisjonen, både før, under og etter valget. TV 2s tall-team med valganalytiker Terje Sørensen og tallanker Kjetil H. Dale i spissen er selvsagt klare for å gyve løs på et nytt valg med nye tall. Duoen er allerede godt i gang, blant annet med en egen prognosemodul, som ble lansert på TV2.no i juni.

– Vår valgprognose på TV2.no gir dem som bor i Norges 50 største kommuner, det vil si 3,6 millioner nordmenn, muligheten til å se hvilken vei makten ser ut til å vippe i sin kommune, forteller Karianne Solbrække.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

TV 2 har stor bredde i dekningen av kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2023. I tillegg til de ulike valgsendingene, har valgstoff og politikk også sin naturlige plass i den løpende nyhetsformidlingen både på TV2.no og i nyhetssendingene på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play. På toppen av dette satses det også på eget innhold på sosiale medier, og TV 2 Nyheter har egne kontoer på både TikTok, Snapchat, Instagram og Facebook.

– Vi mener det er spesielt viktig å treffe de aller yngste velgerne. TV 2-nyhetene har allerede et solid avtrykk i sosiale medier. Dette bygger vi videre på inn mot valget. Vi skal sørge for at valgsatsingene våre når unge på deres egne plattformer og premisser, og vi skal skape eget valginnhold for unge velgere, forteller nyhetsredaktøren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.