Hjelp til transportsektoren

Foto: Frp, Bibben

I krisepakke 3 har Frp fått gjennomslag for å redusere forskuddsbetalingen av autopass på ferger og bom til 1/3. Dette vil i hovedsak tilgodese transportørene som må betale store beløp i forskudd på autopass.

Frem til nå måtte en lastebil eller vogntog betale 27.100 kroner i forskuddsbetaling, denne endringen vil senke forskuddet til 9.000 kroner.

Et selskap med 40 vogntog vil dermed måtte ut med 720.000 kroner mindre i utlegg.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Nordland FrP hadde denne problemstillingen senest oppe på fylkesårsmøtet. Fylkespartiet har kjempet for endringer i autopassordningen slik at belastningen for næringslivet ikke blir for stor. For Frp har det vært viktig at terskelen for å få rabatt senkes, slik at man ikke må ut med mangfoldige tusen kr pr. gang.

–  Dagens ordning har møtt mye kritikk da den er utfordrende for mange transportselskap å betale så store engangsbeløp, en konsekvens av dette har vært at man da må betale full pris på fergene, sier Freiberg.  

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Dette vil bedre likviditeten til transportselskapene, noe som er viktig i den krisen vi står i.

–  Jeg er svært glad for at Frp nå har fått gjennomslag i forhandlingene. I vår landsdel skal fisken fra lokalsamfunn og øyer ut i den store verden. Transport er en viktig del av helheten som får butikken til å gå rundt. Derfor er denne reduksjonen er bra og viktig. Sammen med de øvrige tiltakene er dette en god pakke for næringslivet, sier Freiberg.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

–  Denne forenklingen av systemet gir mer handlingsrom for næringslivet vårt og gjør deres hverdag enklere. Det er helt avgjørende i den svært krevende situasjonen vi står i, avslutter Freiberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.