Bytt ut turpølsa med ferske grønnsaker på grillen: – Det er kun fantasien som setter grenser!

vegetarmat

Fellesferien er i gang og norgesferie står for tur for de fleste i år også. Med en stappfull bil, barn i baksetet og telt som skal settes opp blir grillpølsa ofte den enkleste løsningen, men ifølge tur-influenser er det like enkelt å grille grønt og variert – selv midt i skogen.

– Lukten av grillmat på tur slår sjeldent feil, men lukten av den samme grillpølsa kan man fort bli lei av, sier Julie Korneliussen, som bruker store deler av sin hverdag i naturen.

Ifølge Korneliussen finnes det mange grønne måltider som er enkelt å tilberede på tur.

Les også:  Nå kommer Freia Smil som iskrem i Bodø-butikkene

– Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Tomater, zucchini, paprika, rødløk og champignon er gode alternativer til grønn grillmat, sier Korneliussen og legger til:

– Det er kun fantasien som setter grenser.

Korneliussen får støtte fra Iselin Sagen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, som mener grillmat er mye mer enn bare pølser, kjøtt og burgere.

– Typisk grillmat inneholder ofte store mengder salt som kan bidra til å øke blodtrykket. Vi nordmenn spiser allerede mer salt enn anbefalt, så det kan være lurt å blande litt grønt i turmaten, sier Sagen. 

Les også:  Hurtigruten deler ut penger til prosjekter langs norskekysten og på Svalbard

Ifølge ernæringsrådgiveren kan du enkelt lage grillspyd med favoritt grønnsakene og pensle disse med litt rapsolje. Hun minner om at trepinner må ligge i vann i omtrent 20 minutter for å ikke ta fyr på grillen. 

– Ellers så har du foliepakker som kan varieres til det uendelige. Det kan også være gøy for barna å lage sine egne pakker, sier hun.

Ifølge Sagen kan en primus også sette stemningen på tur.

– Sleng litt forskjellige grønnsaker i pannen, tilsett hvitløk eller ingefær for litt smak, og voila – en nydelig wok midt i skogen, sier hun.

Les også:  Datingekspert avslører: Personlighetene som kan avgjøre daten

Korneliussen legger til at pastaretter med sesongens grønnsaker også kan være et godt alternativ på primusen.

– Zucchini sammen med pasta, stekte plommetomater og parmesan er en utmerket kombinasjon. Legger du til salt, pepper og bacon i tillegg blir det et herremåltid.

Hun mener det hele egentlig handler om å tenke litt utenfor den typiske tur- og grillmaten.

– De fleste måltidene du lager hjemme kan du faktisk lage på tur, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.