Gjenvunnet plast fra Nofir i Bodø i BMW-biler

nofir

Igjennom ulike samarbeidspartnere har norske fiskeri- og oppdrettsredskap funnet veien til BMWs biler igjennom gjenvinningsselskapet Nofir i Bodø. Fra tidligere er blant annet mattene og enkelte nøkkelringer laget på gjenvunnet fiskeri- og oppdrettsredskap fra selskapets samarbeidspartnere ECONYL og Bracenet.

Nå skal selskapet lage bildeler av redskap fra en annen samarbeidspartner, danske Plastix. Det skriver bilgiganten i en pressemelding.

Daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen, forteller at gjenvunnet plast fra fiskeri- og oppdrettsnæringen er et yndet råmateriale.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

– Vi har kommet dit at bilselskaper som Jaguar og BMW, til motegiganter som H&M og Gucci etterstreber å bruker plast gjenvunnet fra havet. Det er svært positivt, særlig når man strekker seg enda lengre og får dette inn i selve bilen, ikke bare inventaret, sier Aleksandersen.

Han mener at satsninger som BMW sin vil ha kjempepositive ringvirkninger både for dem, og for næringene i Norge.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– Det at så store selskap profilerer seg med bruken av plast fra havet har en kjempevirkning både på oss og næringene, direkte og indirekte. De store selskapene er avhengige av seriøse aktører som leverer god kvalitet, og det kan Norge få et rykte for, sier Nofir-sjefen, og legger til:

– Vi ser også viktigheten av gode fraksjoner av høy kvalitet, og bevisst redskapsbruk. Det er helt klart en fordel at vi har mer materialer av nylon på lager, som lettere lar seg materialgjenvinne.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Grepet til BMW er en verdensførste ifølge selskapet selv, hvis NEUE KLASSE-modeller skal inneholde deler med mer enn 30 prosent gjenvunnet nett og tau.  

Det bidrar, foruten bruken av gjenvunnet plast fra fiskeri- og oppdrettsnæringen, til nærmere 25% lavere klimagassutslipp enn bruken av konvensjonelle deler fra plast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.