Gruvesikring i Sulitjelma utsatt for hærverk: – Forholdet er anmeldt

dmf

Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren på Svalbard (DMF) har i løpet av sommeren gjennomført sikringsarbeid ved tre gruveområder i Sulitjelma. Ett av disse har nylig blitt utsatt for hærverk, melder DMF.

– Det er et generelt problem at enkelte med hensikt ødelegger sikringer og tar seg inn i nedlagte gruver. Ikke bare kan det være farlig for gjerningspersonene selv, men det medfører også at sikringstiltakene ikke fungerer som tiltenkt for andre som ferdes i disse områdene, sier Wenche Johnsson, seniorrådgiver i DMF.

Gruveåpninger i gruveområdene Avilon, Bursi og Anna ble i sommer tettet igjen av en innleid entreprenør.

På sluttbefaringen torsdag 29. september ble det imidlertid oppdaget at den ene gruveåpningen i området Anna ved Jakobsbakken var blitt utsatt for hærverk. Gruveåpningen var murt opp med mørtel.

– Sannsynligvis er det brukt brekkjern eller lignende for å bryte opp muren, forklarer Johnsson.

Sikringen i området ble ferdigstilt i august, og fikk dermed kun stå i fred i noen uker. DMF har nå anmeldt forholdet til politiet.

– DMF får inn mange meldinger om behov for sikring etter tidligere gruvevirksomhet. Vi har dessverre ikke mulighet til å prioritere alle, og det er derfor ekstra kjedelig at sikringer som gjennomføres ikke får stå i fred, forklarer Johnsson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.