Uno-X blir hovedsamarbeidspartner til Klæbo

Uno-X Energi

Uno-X Norge AS blir hovedsamarbeidspartner til Johannes Høsflot Klæbo (23) minst frem til og med VM i 2025. Avtalen ble signert fredag – og er den største kommersielle avtalen i Klæbos karriere.

Partene inngår et langsiktig samarbeid hvor de sammen skal fremme innovasjon, kunnskapsdeling og prestasjonskultur. Klæbo vil samarbeide tett med det første norske profflag i sykkel, Uno-X Norwegian Development Team. 

– Partnerskapet skal knytte Johannes sine tanker om utvikling og innovasjon sammen med prestasjonsmiljøet vårt. Vi skal lage gode møteplasser hvor vi kan inspirere, samt lære av hverandre, sier adm.dir. og sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Norge. 

Haugland understreker at det er spesielt gledelig at man har funnet felles grunn for et samarbeid innen to idretter med sterke tradisjoner i Norge. 

– Våre syklister er toppidrettsutøvere. Det samme er Johannes. Her er ingen stjerner og stjernenykker. Her forstår alle at det handler om hardt arbeid over lang tid. Alle vet at snarveier til robust utvikling, de finnes ikke, sier Haugland. 

Johannes Høsflot Klæbo gleder seg veldig til å gå i gang med det langsiktige samarbeidet som går frem til VM på ski i 2025, i første omgang. Hvis alt går etter planen, er det nettopp Trondheim by som blir arrangør av skimesterskapet. 

– Dette er perfekt match for meg. Uno-X er godt fremme i skoene, offensive, positive, prestasjonsorienterte og opptatt av videreutvikling og bærekraft. Vi har snakket sammen i en god stund nå. Endelig blir det alvor. Prestasjonsmiljø og vinnerkultur er også sentrale begreper i vårt samarbeid, sier Johannes Høsflot Klæbo. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Klæbo har høye forventninger til Uno-X-samarbeidet. 

– Vi skal få realisert masse spennende sammen. Vi har mye felles, blant annet at vi er opptatt av innovasjon og utvikling, både i forhold til fysisk trening, ernæring og mental trening. Sammen skal vi styrke oss på alle områder. Vi er i gang – og jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med utøvere, trenere og ulike eksperter tilknyttet Uno-X, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Uno-X laget vil være en svært viktig del av samspillet mellom partene. 

– Samspillet med profflaget til Uno-X blir spennende. Vi har allerede møttes – og jeg tror vi har masse å lære av hverandre.  Jeg er svært nysgjerrig på dette – og jeg er overbevist om at her er det masse kunnskap å hente. Jeg er jo veldig heldig. Jeg gleder meg veldig til å være en del av profflaget på sykkel. Jeg må jo være litt stolt over at de ville ta med en skiløper på laget. Jeg setter pris på det, sier Johannes Høsflot Klæbo. 

Teamet rundt Johannes Høsflot Klæbo har hatt god og positiv kontakt med Norges Skiforbund i prosessen med Uno-X. 

– Vi har opplevd et positivt engasjement hos skiforbundet. Vi setter pris på det samarbeidet vi har med Espen Bjervig og skiforbundet. Det blir gøy både med landslag, sykkellaget til Uno-X og skiklubben i Byåsen. Tre lag som gir meg masse. I tillegg har jeg familien min som også fungerer som et lag. Nå mener jeg at alt er på stell. Ja, da handler det om å levere gode prestasjoner, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Det er ingen tvil om at avtalen med Uno-X er stor og viktig for meg. Uno-X blir nå min hovedsamarbeidspartner – og gjør sitt til at alt ligger til rette for en satsing frem mot VM forhåpentligvis i Trondheim i 2025. Nå er det bare å gi gass – og legge ned den arbeidsinnsatsen som kreves for å levere i sporet, sier Johannes Høsflot Klæbo. 

– Nå føler jeg at ting er på plass i forhold til den plattformen og tryggheten som skal ligge i bunnen for en satsing mot 2025. Vi har jobbet mye for å få dette til å spille. Og her er vi. Jeg gleder meg veldig, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– I praksis kommer jeg både til å delta på samlinger med sykkellaget når det passer inn samt ha masse kontakt i det daglige. Jeg kommer også til å gjøre bruk av deres eksperter innen ulike fagområder. Det kan være kompetanse innen høydetrening, mental utvikling og mye mer, sier Johannes Høsflot Klæbo. 

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– En ting er at det er spennende å lære mye nytt hva trening og forberedelser angår. Men det er også spennende å bli en del av et proffmiljø utenfor skiidretten. Skal man prestere, så er miljøer også svært viktig, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Ifølge Johannes er også morfar Kåre svært positiv til det nye samarbeidet. 

– Han synes dette er helt topp. Morfar gleder seg til å lære mer om trening og andre fagområder som påvirker prestasjonene – men også å lære fra seg til syklistene. Dette går begge veier. Det blir ikke akkurat sykkelferie i år, men jeg kommer til å ta del i sykkelkulturens mange muligheter, sier Johannes Høsflot Klæbo. 

Både Jens Haugland i Uno-X og manager og pappa Haakon Klæbo vet at spørsmålene om lønn vil komme fra journalistene. 

– Men det er en sak mellom Johannes og Uno-X. Så min munn er lukket om den saken selv om vi ikke skal legge skjul på at det er en stor avtale, sier Haugland. 

– Noen hemmeligheter må vi få lov til å ha. Lønn er en slik hemmelighet. Men jeg kan si såpass at det er en stor avtale for oss. Den klart største kommersielle avtalen som Johannes noensinne har signert, sier Haakon Klæbo. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.