Disse er nominert til Gullballen

fotball

Gullballen deles i år ut til en mannlig og en kvinnelig fotballspiller. Norges Fotballforbund skal tradisjonen tro dele ut Gullballen for å hedre gode sportslige tradisjoner i året som snart er omme.

Tidligere er det kun delt ut én pris hvor vi har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere. I år deler NFF for første gang ut en herrepris og en kvinnepris, noe som blir en permanent ordning fremover.

– I FIFA, UEFA, Ballon d´Or og i andre store kvinnefotballnasjoner, deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Sportssjefen for herrelandslaget har med seg følgende i juryen: Elitedirektør Lise Klaveness i NFF (fotballkommentator i NRK i store deler av 2018), fotballkommentator Knut Espen Svegaarden i VG, fotballkommentator Kenneth Fredheim i Discovery, fotballkommentator Øyvind Alsaker i TV 2, Vidar Sanderud i NFF (sekretær).

Følgende spillere er nominert til Gullballen på herresiden:

André Hansen – Rosenborg

Serie- og cupmester i Norge, kåret til året spiller i Eliteserien, sterke prestasjoner i Europa League.

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

Rune A. Jarstein – Hertha Berlin

Markant profil i Bundesliga. Toppranket keeper i ligaen. Sterke prestasjoner for landslaget og en sentral brikke i landslagets suksess i Nations League.

Joshua King – Bournemouth

Sentral spiller med gode prestasjoner i Premier League for Bournemouth. Svært sterke prestasjoner for landslaget i 2018 som vant sin gruppe i Nations League.

Følgende spillere er nominert til Gullballen på kvinnesiden:

Guro Reiten – LSK Kvinner

Serie- og cupmester i Norge, årets spiller i Toppserien, toppscorer i Toppserien, skal spille kvartfinale i Champions League, sentral spiller for landslaget som kvalifiserte seg til VM-sluttspillet.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Ada S. Hegerberg – Lyon

Vinner av Champions League, scoret i Champions League-finalen, scoringsrekord i Champions League, seriemester i Frankrike, vant Gullballen (Ballon d´Or) som første kvinnelige fotballspiller. Stor internasjonal profil.

Maren Mjelde – Chelsea

Kaptein og markant spiller på Norge som kvalifiserte seg til VM-sluttspillet, serie- og cupmester i England, semifinalist i Champions League.

De to gullballene deles ut på Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.