Privatpersoner har høydeskrekk for Equinor-aksjer

nordnet

Equinor-aksjen var igjen i fokus i september, med stigende oljepris og en kursstigning på 31 % så langt i år. Tross kursrally og økt optimisme rundt oljeprisen dumpet privatpersoner aksjer i oljeselskapet for 46 millioner i september.

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for over 9 milliarder kroner i september, og netto ble det kjøpt aksjer for 32 millioner kroner. DNO troner på toppen over den mest kjøpte aksjen, med et nettokjøp på 37 millioner, mens Equinor ble nettosolgt for hele 46 millioner kroner.

– Fristelsen for å sikre gevinst i Equinor etter en oppgang på 31 % så langt i år, ble tydelig denne måneden. Når Oslo Børs’ desidert største selskap stiger til «all-time-high» er det fristende for privatpersoner å ta ned litt risiko og heller vekte seg opp i aksjer som ikke har hatt like god utvikling i år, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Børsmåneden september var øvrig preget av en sterk på Oslo Børs, som er den børsen i verden har prestert best i verden hittil i år. September ble intet unntak, med en oppgang på 2,5 % og ny «all-time-high». Til tross for en historisk sterk børs, fortsetter privatpersoner å kjøpe aksjer.

– Det har vært nok en sterk børsmåned, godt hjulpet av lakseprisen og en meget sterk utvikling i oljeprisen. Under kvartalsrapporteringen i august så vi at kundene lastet opp med aksjer, mens tall for september viser en litt mer nøytral holdning til kjøp av aksjer. Dette har sammenheng med at børsen er på historisk høye nivåer, det er nok kundene bevisst på, sier investeringsøkonomen.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Med en voldsom oppgang så langt i år for store børslokomotiver som Equinor og Aker BP, samt utsikter til videre sterk oljepris, gjør at privatpersoner vekter seg opp i mindre olje- og oljeserviceaksjer – som har steget mindre – og selger de store tunge aksjene, viser statistikken. I tillegg til Equinor, finner vi også Aker BP, TGS-NOPEC og Aker på salgstoppen.

– Til tross for en oppgang på over 7 % i oljeprisen, har DNO nesten ligget flatt i september, avslutter Johannesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.