Pinnerød og Grande krangler om kulturby-svarfrist

Foto: Venstre

Kulturminister Trine Skei Grande ga Ida Pinnerød et nei om at Bodø kommune kunne få økonomisk støtte til å bli Europeisk kulturhovedstad 2024. Senere viste det seg at det ikke engang var sendt en søknad.

Etterpå har kritikken haglet mot kulturministeren fra flere hold. Kulturministeren svarte med et leserinnlegg i Bodøposten.no der hun redegjorde for at det «er ingenting som heter uforpliktende støtteerklæringer».

Nå krangler Ida Pinnerød og Trine Skei Grande om Bodø kommune satte en svarfrist til Kulturdepartementet eller ikke.

– Møtet mellom politisk ledelse og Bodø ble avholdt hos oss i Oslo 20. april 2018. I møtet fremkom det at Bodø kommune la opp til statlig medfinansiering på 100 millioner kroner, og ønsket en støtteerklæring, eventuelt beskjed om at dette ikke er aktuelt, sier Grande til Bodøposten.no.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Kulturministeren har bekreftet også overfor NRK at det Bodø kommune hadde en svarfrist.

– I det møtet fikk vi en klar beskjed om at Bodø kommune måtte ha et svar innen 10. oktober på om dette var noe vi kunne gå inn i økonomisk, eller om dette var en søknad vi ikke kunne stille oss bak, sier Grande til NRK.

Men i Bodø kommune svarer flere NRK har snakket med at de ikke har gitt noen frist til departementet om å komme med et svar innen oktober.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Derfor har Bodø kommune søkt om innsyn i møtereferatet for å komme til bunns i hva som faktisk ble sagt. Men departementet nekter å gi ut dokumentet, opplyser NRK.

– Vi har søkt om innsyn fordi det åpenbart er en misforståelse her. Det er i alles interesse at vi har en felles forståelse av hva som ble sagt på dette møtet, sier ordfører i Bodø kommune, Ida Pinnerød.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

– Jeg registrerer at ordfører Ida Pinnerød har en annen oppfatning av dette møtet. Det var min klare opplevelse i møtet at det var forventet en avklaring på hvorvidt staten ville støtte prosjektet innen Bodø skulle sende inn sin søknad til EU, sier Grande til Bodøposten.no.

Foto: Venstre

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.