Ryan Giggs blir ny fotballekspert for TV 2

tv2

TV 2 utvikler sine sendinger fra Champions League og får fotballegenden Ryan Giggs ombord som ekspert. TV 2 viser to kamper i runden fra Champions League på den nye sportskanalen TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo. Ryan Giggs blir å se allerede i morgendagens Champions League-sending mellom Manchester United og Valencia.

– Vi har en klar målsetning om å utvikle Champions League-produktet i Norge og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs – Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef – hjemme. Det er en glede å ønske Giggs velkommen til TV 2 Sportens Champions League-lag, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2.

Eventyrlig karriere
Ryan Giggs vant 34 trofeer i løpet av sin eventyrlige karriere som Manchester United-spiller, deriblant 13 Premier League-titler. 44-åringen har spilt 151 Champions League-kamper og vunnet turneringen to ganger.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land – egentlig over hele verden – at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Ryan Giggs.

Han legger ikke skjul på at han har en spesiell inngang til rollen.
– Jeg er Manchester United-fan, jeg elsker den klubben. Og mine meninger vil jo selvsagt komme fra det perspektivet. Etter at jeg var en del av United i 25 år, har jeg nå sett ting litt på avstand. Det har også vært veldig interessant, fortsetter Giggs.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Fyldig team
TV 2 tilbyr allerede et fyldig team rundt sine Champions League-sendinger med kommentatorparet Øyvind Alsaker og Petter Myhre på arena, og eksperter som Erik Thorstvedt, Simen Stamsø Møller og Brede Hangeland med programleder Julie Strømsvåg i studio. Nå utvides laget med Ryan Giggs. Waliseren kommer først og fremst til å bidra fra arena.

– Ryan Giggs har spilt med Cristiano Ronaldo, mot Lionel Messi og er sjefen til Gareth Bale. Han tar med seg unik innsikt til sendingene våre og skal jobbe både i studio og på indre bane, fortsetter Jansen Hagen.

TV 2 ønsker å tilby et godt faglig innhold til seerne med grundige analyser og diskusjoner rundt et av verdens beste fotballprodukt, og vil nå videreutvikle studiosendingene og ekspertteamet i kanalen.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Avtalen vi nå inngår åpner også for flere store navn av ulike nasjonaliteter til TV 2s Champions League- og Premier League-sendinger – med profiler med ulik klubbtilhørighet. Onsdag kommer for eksempel Robbie Keane i studio når Tottenham møter Barcelona. Seerne forventer høy kvalitet på fotballsendinger fra TV 2. Det skal de gjøre. Så jobber vi hardt hver eneste dag for å innfri forventningene og fortsette å utvikle produktet. Nå også med drahjelp fra en av de aller største britiske fotball-legendene, avslutter Vegard Jansen Hagen.

Sendeplan for Champions League på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo denne runden:

Tirsdag 2. oktober kl. 20.00 Manchester United – Valencia
Onsdag 3. oktober kl. 20.00 Tottenham – Barcelona

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.