Nordiske ministre: – Vi må endre måten vi bygger, renoverer og bor

grønn byggallianse

De nordiske ministrene har sammen erklært at vi ikke når våre klimamål uten en rask endring i hvordan vi bygger, renoverer og bor. Grønn Byggallianse ønsker en marsjordre fra politiske ledere velkommen.

De nordiske ministrene ansvarlig for bygg- og eiendomssektoren i sine land, slår i en erklæring fast at de skal bekjempe klimaendringene og redusere utslippene fra bygg- og eiendomssektoren. Der skriver de at mengdene klimagassutslipp og avfall fra sektoren er uholdbare.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Ministrene uttrykker forpliktelse til det pågående arbeidet for en bygg- og eiendomssektor med lave klimagassutslipp, som også er basert på sirkulære prinsipper.

I tillegg ber de generalsekretæren i Nordisk Ministerråd om å utforske muligheter for økonomisk støtte til harmonisering av regelverk for bygninger og reduksjon av klimagassutslipp fra bygg- og eiendomssektoren.

Plan- og bygningsetaten og Klimaetaten i Oslo kommune har allerede begynt å se på handlingsrommet i norsk regelverk.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– Vi har kunnskapen og løsningene vi trenger for å nå klima- og miljømålene. De barrierene som finnes i lovverk og motvilje mot endring kan overvinnes. Men vi trenger en klar marsjordre fra våre ledere for å lykkes», skriver daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev i en kronikk i Fremtidens Byggenæring.

– Derfor er det viktig at de nordiske ministrene stiller krav til vår bransje, og jeg vil utfordre kommunalminister Monica Mæland og statsminister Erna Solberg til å høyne ambisjonene for sektoren i Norge, sier Bramslev.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

1. desember er Grønn Byggallianse invitert til EU-parlamentet for å presentere Eiendomssektorens veikart mot 2050, og løfte frem den endringskraften vi ser blant våre medlemmer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.