Dette er årets poenggrense ved Politihøgskolen i Bodø

politihøgskolen

Spente søkere fra hele landet har nå fått gladmeldingen om studieplass ved Politihøgskolen. I år gikk poenggrensene for opptak ned, også hos Politihøgskolen i Bodø.

– Opprettelsen av 100 nye studieplasser er nok delvis forklaringen på hvorfor poenggrensene går ned i årets opptak. Ved alle tre studiesteder måtte man likevel ha 50 poeng eller mer for å komme inn, så poenggrensene er fremdeles høye, sier fungerende seksjonsleder Linn-Hege Lauvset. Det viktigste for Politihøgskolen er at vi sitter igjen med et solid antall godt kvalifiserte søkere når opptaksprosessen er ferdig, og det ser vi at vi gjør også i år.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Politihøgskolen tilbyr politiutdanning ved tre studiesteder – Oslo, Stavern og Bodø. Poenggrensen hos Politihøgskolen i Bodø i år ble 50,0.

I mai i år bevilget Stortinget midler til 100 nye studieplasser ved politiutdanningen. Det var 3 340 personer som søkte politiutdanning i år, en nedgang på 22 prosent sammenlignet med i fjor. Etter at opptakskrav var vurdert og opptaksprøver avholdt, satt Politihøgskolen igjen med 679 kvalifiserte søkere i konkurransen om 500 studieplasser.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Med flere studieplasser og litt lavere søkerinteresse enn i fjor er ikke konkurransen om studieplass like hard, og da er det naturlig at poenggrensene går noe ned. De fleste av de nye studieplassene er i år lagt til Oslo, og dette er nok forklaringen på at poenggrensen går mest ned der, sier Lauvset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.