VIDEO: Barnevern-skandale går viralt på nett men media tier

rune fardal

En av de største snakkisene i Norge de siste årene er alle de forskjellige barnevern-skandalene omtalt i media og de utallige dommene mot barnevernet i Norge i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD).

Det er nok av saker å ta av for norske medier som vil dekke skandaler i barnevernet, men i enkelte saker er de store mediene helt stille, av en eller annen årsak.

Shada-saken er tydeligvis en slik sak. Tre barn blir tatt av barnevernet i Florø, datteren Shada dør under mistenkelige omstendigheter, bevis omkring dødsfallet forsvinner eller ødelegges, og myndighetene nekter å svare på henvendelser.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

For kort tid siden publiserte barnevernskritikeren Rune Fardal en video om skandalen på Facebook og YouTube, og videoen skal ha blitt sett av over 35.000 på bare noen dager:

I videoen fremsettes en rekke sensasjonelle påstander, i tillegg skal det finnes indikasjoner på flere andre alvorlige lovbrudd i saken.

– Dødsattesten og etterforskningen viser at myndighetene prøver skjule hva som skjedde for å dekke over for hva som har skjedd, hevder Fardal.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Men nå har altså saken blitt viral på internett i Norge. Titusenvis har sett videoen med Rodgeir Vinsrygg og Rune Fardal på Facebook eller YouTube på bare noen dager, og i tillegg har det blitt publisert en ny video – denne gangen med enda flere sensasjonelle opplysninger:

– Støre er tidligere forespurt om han hadde aksjer i Stendi, men har ikke svart. Justisminister Mehl nekter svare på anke på henleggelse. Kan dette være saken som fører til at Mehl må gå, spør Rune Fardal.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Informasjonen i disse videoene har med andre ord definitivt offentlighetens interesse og er så sensasjonelle at de må enten bekreftes eller avkreftes.

Men det viktigste spørsmålet mens videoene om Shada-saken går viralt på nettet er kanskje hvor er de store mediene i denne saken?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.