nordic

Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Det ble en meget godt besøkt hotellåpning da gjester og Bodøs befolkning endelig kunne tre inn dørene på nybygde Wood Hotel på Rønvikfjellet i Bodø. Snaut to år etter byggestart kunne Wood... Les mer »
Fellesforbundet

Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Fellesforbundet og NHO Reiseliv har kommet til enighet i årets lønnsoppgjør for hotell- og restaurantbransjen. Resultatet er en solid lønnsøkning, et ekstra løft for nattvakter og arbeid med en bred kompetansereform. Mandag... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Norge er et populært reisemål. Mange destinasjoner opplever vekst – noen mer enn andre. Her er natur. Her er kultur. Og her er det trygt å feriere. Av: Næringsminister Jan Christian Vestre... Les mer »
scandic

Scandic og Meyergården i Mo i Rana forlenger

– Et viktig hotell som befester vår posisjon som markedsledende i nord, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.  Scandic Norge og Meyergården Turisthotell AS har signert en franchiseavtale for fem... Les mer »
anima

Norsk hotellbransje dropper turbokylling

Den norske hotellbransjen har nå bestemt seg for å droppe turbokylling. Det avslører ny rapport utgitt av dyrevernorganisasjonen Anima. Rapporten “Hotellguide 2023” ser på hvordan hotellbransjen forholder seg til dyrevelferd for kyllinger,... Les mer »
lufthavn

Topp 10-liste: Dette må til for at ferien skal være god

Hva er viktig for at ferien din skal være god? Sjekk om du er som nordmenn flest denne fellesferien. 1000 nordmenn har blitt spurt om hva som skal til for at de... Les mer »
kulturminnefondet

600 000 kulturminnekroner på dekk til M/S Gamle Salten

Det er store planer for fartøyet som nå skal settes i stand med midler fra Kulturminnefondet. Blant annet som bruk til restaurant- og hotellskip med base i Bodø. Men for at For at fartøyet skal... Les mer »
mat middag

Hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett

Parats medlemmer blant hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett. Advokat i Parat, Sigurd Øyvind Kambestad, sier de i 2022 vant saken i lagmannsretten, en sak Høyesterett nå har satt endelig punktum for, og... Les mer »
tv2

Per Sandberg og Bahareh Letnes åpner hotelldørene i ny TV 2-serie

Bli med til Halden, hvor kjendisparet Per Sandberg og Bahareh Letnes har realisert drømmen om å åpne hotell og bar – uten tidligere erfaring med hotelldrift. I den nye TV 2-serien «Per... Les mer »
svolvær

Hotelldirektør i Svolvær vil forby utleietjenesten Airbnb

Det florerer med Airbnb-muligheter om du vil reise til Lofoten. Men nå vil en hotelldirektør forby utleietjenesten, opplyser NRK. – Jeg mener vi burde forby Airbnb i Lofoten og andre turistutsatte områder... Les mer »