Statsministeren besøkte Scandic for å lære om inkludering i arbeidslivet

scandic

Fredag var statsminister Jonas Gahr Støre på besøk på Scandic Nidelven for å se hvordan Scandic og Helt Med samarbeider for å inkludere personer med utviklingshemming i arbeidslivet. 

Under besøket fikk statsministeren bli med Robert Norlie Hamnes fra Scandic Nidelven og Adrian Erlandsen fra Scandic Lerkendal i arbeidet med å forberede personallunsjen til de ansatte på hotellet. Hamnes jobber som kantine- og renholdsmedarbeider på hotellet, mens Erlandsen jobber både i restauranten og kurs- og konferanseavdelingen på Lerkendal. 

Begge har stått i jobbene sine i over tre år, og var strålende fornøyd med at statsministeren tok turen til Trondheim for å møte dem. 

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

– Det var utrolig stas å få besøk av statsministeren, og selv få lov til å fortelle ham hvor viktig det er for mennesker med utviklingshemninger å komme seg ut i jobb, sier Hamnes.

Til stede under fredagens arrangement i Trondheim var også administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard, og representanter fra Stiftelsen Helt Med. I Scandic jobber man etter mantraet «det er forskjellene som gjør oss sterkere», og Prestegard er tydelig på at Helt Med-ansettelsene er gull verdt for selskapet. 

– Vi har opplevd stor suksess med de vi har hentet inn. Det som i utgangspunktet var mennesker med lite arbeidserfaring og få muligheter, har vokst med oppgavene og blitt ressurspersoner for oss. Viktigheten av å jobbe og føle mestring kan ikke undervurderes, og nettopp derfor er det så viktig å legge til rette for et inkluderende arbeidsliv. Jeg håper våre gode opplevelser kan inspirere andre til å gjøre det samme, sier direktøren. 

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

For drøyt fem og et halvt år siden inngikk Scandic Norge og Helt Med en avtale som skulle bidra til å få flere utviklingshemmede ut i arbeidslivet. De første arbeidsplassene ble etablert på Scandic Bergen City i 2016, og i dag jobber det mennesker med funksjonshemninger på flere av kjedens hoteller i Norge. 

Scandic Norge og Helt Med skrev nylig under en forlengelse av samarbeidsavtalen som løper ut 2025. I denne ligger det en ambisjon om fem til ti nye rekrutteringer i året. 

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

– De vellykkede ansettelsene ved Scandics hoteller har inspirert en rekke andre arbeidsgivere i privat og offentlig sektor til å inngå samarbeid med Helt Med, og ansette personer med utviklingshemning, sier daglig leder i stiftelsen, Jarle Eknes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.