Høy aktivitet i motormarkedet på FINN

finn

– Det har skjedd mye både når det gjelder tilbud og etterspørsel, forteller Eirik Håstein, leder for FINN motor.

Tall fra FINN motor viser at det har vært solid trykk i motormarkedet (bil, båt, MC) de første tre kvartalene i 2021 ( januar til og med september). I denne perioden har man for eksempel sett en vekst på 3,6 prosent i antall nye annonsepubliseringer sett mot samme periode i fjor.

– Vi har hatt en stabil vekst i antall nye annonser i første, andre og tredje kvartal fra og med 2019 frem til og med i år. Totalt ser vi også en 4,6 prosent vekst i antall nye annonsepubliseringer i tredje kvartal (juli til og med september) i 2021, sammenlignet med samme periode i 2020. Dette er omtrent på samme nivå som i andre kvartal i år, forteller Eirik Håstein, leder for FINN motor.

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Høy omløpshastighet
Håstein forteller videre at man ser en svak nedgang i trafikken (annonsebesøk) for hele FINN motor i årets tredje kvartal, men at dette skyldes at det var særdeles høy trafikk i samme periode i 2020.

– Ser man på tredje kvartal i år sett mot tredje kvartal i fjor, har vi en nedgang på 3,2 prosent i trafikk – altså besøk inn til annonsene. Men ser man på totalen for første, andre og tredje kvartal i år sett mot samme periode i fjor, har vi likevel en økning i trafikk, sier Håstein.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Ifølge FINN motor-lederen har man også merket en svak nedgang i antall henvendelser på nye annonser, men han mener det er en logisk forklaring på dette:

– Vi mener dette henger sammen med at omløpshastigheten i markedet er så høy akkurat nå, slik at man hverken får eller trenger like mange henvendelser før objektene blir solgt. Dette gjelder spesielt for bil.

Brennhett kvartal for bil hos FINNBilmarkedet har holdt høy temperatur gjennom hele året – og har også hatt god økning i antall nye annonsepubliseringer i årets tredje kvartal.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– I denne perioden var antall nye annonsepubliseringer for bruktbil 13,2 prosent høyere enn samme periode i fjor. Besøk inn til annonsene i denne perioden var på omtrent samme som i fjor,  forteller Håstein:

–  Som sagt ser vi også særlig høy omløpshastighet på brukte biler, samt en økning i registrering av nye biler og bruktimport. Skal du selge bil, er det altså gode sjanser for at salget går raskt nå, forteller Håstein.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.