Muslimsk parti vil gjøre Belgia til islamsk stat med sharialover

belgia

I valget i 2012 fikk det muslimske partiet «Islam» bare to representanter, men ved valget i 2018 stiller partiet med kandidater i hele 28 belgiske kommuner. Partiets mål er å gjøre Belgia til en islamsk stat med sharialover.

Asyl- och migransjonsminister Theo Francken har uttalt at han er «kvalm» av partiets mål om innføring av sharia som han mener er i konflikt med menneskerettighetene og dermed antidemokratiske, ifølge Samhällsnytt.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Men selv om partiet får motbør av noen har det mange potensielle velgere, rundt 10% av befolkningen i Belgia er muslimsk og i enkelte byer er det ekstra høy tetthet av muslimer. For eksempel har Antwerpen, Belgias nest største by, 58% innvandrere og hele 75% av unge barn er innvandrere, ifølge Frieord.no.

Partiet debatteres nå i Tyskland etter avsløringen om at «Islam» ønsker kjønnsdelt kollektivtransport i Belgia, ifølge Welt.de.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.