Norges curlingkvinner sikret finaleplass!

Norges Curlingforbund

For Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning ble drømmer til virkelighet i dag. For første gang på nitten år har ett norsk damelag sikret plass i VM finalen. Det etter å ha slått canadiske Kerry Einarson i semifinelen.

Semifinalen var en meget spennende og godt spilt kamp. Canada satte press på de norske kvinnene i første omgang, og presset på ett norsk poeng. Etter en blank omgang tok Canadierne to poeng og gikk i ledelsen for første og siste gang i kampen.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Norge svarte nemlig med tre poeng i fjerde omgang. Etter åtte omganger var det likt med fem poeng til hvert lag. Kampens avgjørende omgang kom i niende da Norge kunne plukke med seg tre poeng etter meget sterkt spill.

I den andre semifinalen sto slaget mellom hjemmenasjonen Sverige, og ubeseirede Sveits. Sistnevnte har spilt et imponerende stødig mesterskap. Norges kamp mot Sveits innledende ble jevn, med stillingen 1 – 1 etter åtte omganger.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Men etter fem Sveitsiske poeng i niende omgang var kampen over. Det er med andre ord duket for en spennende finale, om med godt spill fra det norske laget kan resultatet gå begge veier.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.