Ledige studieplasser hos NKI

pc laptop

Hovedopptaket fra Samordna opptak er nå klart, og mange har fått plass på drømmestudiet, mens noen sitter uten ønsket studieplass, usikre på hva de skal gjøre til høsten.

Samordna opptak sender i hovedopptaket 2018 ut 98 277 tilbud om studieplass. Dette er 4 176 flere tilbud enn i 2017, en økning på 4,4 %. Av kvalifiserte søkere, har 78,7% fått tilbud om studieplass.

Av de som har fått tilbud om studieplass, har 57,4% fått tilbud på sitt høyest prioriterte studieønske. Selv om du ikke har fått plass på førstevalget, er det ingen grunn til å fortvile. Det er heldigvis andre måter å ta drømmestudiet på.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Nettstudier
NKI tilbyr rundt 300 studier og kurs via nettstudier. Utdanning på nett seiler opp som et fullgodt alternativ til annen mer tradisjonell utdanning, og blir stadig mer populært. Friheten til å studere når- og hvor du vil, gjør denne studiemetoden attraktiv for mange.

– Nettstudier legger til rette for at stadig flere kan få seg en utdanning, sier Morten Ulriksen, utdanningsdirektør i NKI.

– Fordelen med nettstudier er at du kan kombinere studiene med jobb og andre forpliktelser, samtidig som det er et fullgodt alternativ til tradisjonell utdanning, legger han til.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Fagskole – et godt alternativ til høyskole
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men høyere utdanning er kanskje ikke det rette for alle. For mange kan fagskole være et bedre alternativ. Fagskoleutdanning er en rask og effektiv måte å komme seg ut i arbeidslivet på, og kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse gjør at fagskoleutdannede er ettertraktet i arbeidslivet.

Fagskoleutdanning har et omfang på et halvt – til to studieår, og er på nivå etter videregående opplæring.

Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp omkring en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget etter behov i arbeidslivet. Det du lærer på fagskoleutdanningen, er det du vil ha bruk for i det bestemte yrket du vil inn i. Derfor er alle fagskoleutdanninger utformet i samarbeid med aktører innen yrkesfeltet, og akkreditert av NOKUT, et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvalitet i utdanningen. Alle kan tilby ulike yrkesrettede kurs, men en fagskoleutdanning er alltid kvalitetssikret av NOKUT.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Ledige studieplasser
NKI har studiestart hver dag, hele året. Selv om du ikke fikk studieplass via Samordna opptak, er det derfor fullt mulig å bli student til høsten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.