Ny kaffetrend: Nordmenn vil helst ha ferskmalte kaffebønner

handeland

Den 1. oktober kan vi alle feire «Den internasjonale kaffedagen. Nesten ingen drikker mer kaffe enn nordmenn, og selv om de fleste fremdeles lager filterkaffe, vurderer hele 6 av 10 av oss å kjøpe en automatisk kaffemaskin. Det viser en fersk undersøkelse om nordmenns kaffevaner, gjennomført at italienske De’Longhi.

Vi drikker tre kopper kaffe hver dag, og slås bare av Finland som verdens største kaffedrikkende land. De fleste norske hjem har en kaffetrakter, men nå er kaffevanene våre i ferd med å endre seg. Vi ønsker å brygge flere ulike typer kaffe, og ikke minst vil mange ha ferskmalte bønner. 

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

Flere har kjøpt eller er interessert å kjøpe en helautomatisk kaffemaskin som kverner bønner. Hver fjerde helautomatiske kaffemaskin som finnes i norske hjem ble kjøpt for mindre enn ett år siden, rundt 6 av 10 av de spurte sa også at de kunne tenke seg å kjøpe en automatisk kaffemaskin, som både maler bønner og brygger mange ulike typer kaffedrikker – inkludert espresso.

– Kaffe er en viktig del av den norske kulturen, og kvaliteten på kaffen vi drikker har stadig blitt viktigere. Interessen for helautomatiske kaffemaskiner økte under pandemien når folk jobbet hjemme, og vi ser at trenden fortsetter. Hovedgrunnene folk oppgav for å vurdere en automatisk kaffemaskin var at de ønsket en enda bedre kaffeopplevelse, at ferskmalte bønner smaker bedre og at det var viktig for dem å kunne lage en ferskmalt kopp kaffe raskt og enkelt med et knappetrykk, sier Jean Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager for De’Longhi Scandinavia.

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

Hele 80 % av de spurte i undersøkelsen fra De’Longhi sa at ferskmalte bønner gir bedre kaffe, og blant de som regner seg som «kaffekjennere» var tallet hele 94 %, hvilket kan være en forklaring til den økte interessen for helautomatiske kaffemaskiner. Dessuten er de som eier en helautomatisk kaffemaskin betydelig mer lojale når det gjelder varemerke på maskinen, og hvis de bytter maskin kjøper de en som er mer teknisk avansert og har flere funksjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.