Her ferierer nordmenn i sommer

vei sommer norge

Blir 2020-ferien den nye normalen? I år ferierer nemlig nordmenn veldig likt som i fjor, viser rykende fersk undersøkelse.

Fellesferien er i gang og nordmenns ferieplaner er helt like i 2021, som for ett år siden. Det viser undersøkelser Norstat har gjort for Frende Forsikring de to siste somrene.

Topp tre-listen:

  1. Hjemmeferie
  2. Egen hytte
  3. Bilferie

2 av 3 nordmenn svarer hjemmeferie, egen hytte og bilferie både i år og i fjor, ifølge undersøkelsen.

Trodde på større endring
– Tallene tyder på at folk tar et betydelig pandemihensyn også i sommer. Jeg håper det ruster oss for en mer normal høst over hele landet, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

En ting overrasker skadesjefen.

– Jeg hadde ikke trodd at hjemmeferie skulle være den mest populære ferien også i år. I 2020 var mye usikkert og ingen var vaksinerte, men tallene våre viser at 1 av 4 blir hjemme også i 2021.

Han hadde trodd at ferieformer som bil eller storbyferie i Norge ville komme høyere i årets undersøkelse.

Få reiser utenlands
Ifølge Frendeundersøkelsen skal bare 15 prosent reise utenlands i sommer.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Det synes jeg er fornuftig slik situasjonen er akkurat nå. Selv om reiseforsikringen gjelder og reiserådene fra myndighetene har endret seg i juli, er det mange som tar oppfordringen om å bli i Norge, sier Lassen. Med norgesferie kan vi kanskje unngå at deltavarianten av viruset får fotfeste her hjemme.

En av ti dropper ferie
Frendeundersøkelsen viser også at ni prosent av oss ikke skal ha sommerferie i år. Det er en økning fra i fjor, da seks prosent svarte det samme.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– En del utsetter nok ferien og håper på roligere reiseforhold i verden utover høsten. Det er selvsagt en mulighet, selv om det ikke gikk slik i fjor, sier Petter Lassen i Frende Forsikring. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.