Arctic Cluster Team – God som gull!

nfk

Arctic Cluster Team (ACT) er blitt tildelt det europeiske GOLD-merket «Excel in Cluster Excellence» for fremragende ledelse. – Dette er strålende nyheter og nok et bevis på at det gjøres en god jobb i klyngen, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

I følge European Secretariat for Cluster Analysis  har ACT innfridd på flere kvalitetsindikatorer for å kvalifisere seg til denne gullsertifiseringen, som struktur, styring og samarbeid, finansiering, strategi, tjenester, prestasjoner og anerkjennelse 

Les også:  Romindustrien i nord skyter fart

– Dette viser at klyngen holder et svært høyt nivå, sier Haukland, som gratulerer ACT med utmerkelsen.

Partnerskapet i ACT består av store og små aktører med bred kompetanse innenfor industriutvikling basert på kraft. Deriblant produksjon av fornybar energi, mineraler og metaller, legeringer og tilsetningsstoffer, gjødsel og betong, designprodukter og sjømat, leveranser av teknologi og tjenester, infrastruktur og logistikk, miljø- og avfallshåndtering. Klyngen har også med videregående skoler, fagskoler, universitet og forskningsinstitusjoner, utviklingsmiljø, opplæringskontor, investorer og bank.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

Klyngeleder Monica Paulsen og klyngeteamet er ansatt i Kunnskapsparken Helgeland. Tyngdepunktet av bedrifter ligger på Helgeland, men klyngen har også medlemmer fra hele Nordland, i Troms Finnmark og Trøndelag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.