Vil at Nordland fagskole skal kunne godkjenne egne studietilbud

nfk

Nylig kom nyheten om regjeringen vil at flere av fagskolene i Norge skal kunne opprette og godkjenne sine egne studietilbud.

– Det er veldig bra at regjeringen kommer med dette, det er et skrikende behov for høyere yrkesfaglig utdanning i Norge. Nå får fagskolene endelig den statusen de fortjener, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

– Nordland fagskole er ikke blant de fagskolene som per nå skal få opprette egne studietilbud. Det er ikke helt heldig at ingen av fagskolene i Nord-Norge får denne muligheten. Det er viktig med studietilbud meg god lokal forankring. Nordland fagskole er tett på utviklingen i Nordland og bør derfor også få muligheten til å opprette egne studietilbud, sier Dahlseng Eide.  

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

-I Nordland står vi nå midt i et industrielt grønt skifte. Det er nødvendig å etablere og utvikle flere fagskoletilbud innen eksempelvis havvind og hydrogen i tillegg til den allerede etablerte batterifagskolen, sier Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.