Tryg: – For mange drukningsulykker

tryg

I fjor mistet 88 personer livet i drukningsulykker i Norge, en økning på 17 prosent fra året før: – Det er tragisk at antallet som drukner igjen øker, til tross for flere drukningsforebyggende tiltak, blant annet i form av Livbøyen. Men livbøyer er ikke nok, og vi ønsker flere tiltak som virker, sier Hans-Jørgen Molvig i Tryg Forsikring.

Ulykkestallene for i fjor kommer fra Redningsselskapets drukningsstatistikk, som i tillegg viser en økning på hele 33 prosent for omkomne etter fall fra land.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Gjennom 70 år har vi utplassert vel 55.000 livbøyer landet rundt, og det er et satsingsområde for oss å utplassere enda flere livbøyer der folk bader og ferdes. Men det er for mange drukningsulykker, og vi etterlyser flere tiltak. Det bør bli obligatorisk med sikringsutstyr både langs kaier og brygger og på badestrender. Er du i fritidsbåt må du ha på deg redningsvest, alltid, og det må være samme promillegrense på sjøen som på land, sier han.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

I fjor utplasserte Tryg 2500 nye livbøyer rundt om i landet. Vestland fikk flest, deretter Viken og Rogaland. Siden 1952 har livbøyen bidratt til å redde over tusen mennesker fra å drukne, og anslagsvis 15 mennesker reddes årlig fra drukningsulykker.

– Den røde og hvite Tryg-bøyen er et ikon langs kysten vår, og at den bidrar til å redde mennesker fra å drukne hvert år er noe vi både er ydmyke og stolte av. Vi vil fortsette med uforminsket styrke å utplassere nye hvert år, og er samtidig takknemlig overfor alle de titusener av bøyefaddere som ser til at livbøyene er i god stand og klare til bruk når ulykken er ute, sier Molvig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.