Six Senses Shaharut i Israel har endelig åpnet

visitisrael

Det beste kommer til dem som venter og venter. Six Senses Shaharut, som ligger i den månelignende Arava-dalen sør i Negev-ørkenen, vil feire sin etterlengtede ankomst. Med alle de siste detaljer på plass, har feriestedet allerede blitt populært blant nasjonale gjester, og ser fram til å ta imot internasjonale gjester så snart reiserestriksjonene tillater det.

Med sine avsidesliggende omgivelser, har Six Senses Shaharut den åpenbare fordelen med å kunne tilby fullstendig privatliv. Det tar sikte på å bringe gjestene i balanse med naturen og dens elementer, slik at de kan slappe av og nyte tradisjonell gjestfrihet i ørkenen og rik nabateisk historie med kompromissløs miljøbevisst omtanke og oppmerksomhet.

En av de største ressursene er den gigantiske plassen, som er avgjørende for å oppfylle dagens høyeste sikkerhets- og gjestfrihetsstandarder. Det er bare 60 suiter og villaer spredt over det ekspansive ørkenlandskapet sammen med et signaturspa som tilbyr gjestene et etterlengtet sted for et pusterom.

Den fantastiske, naturlige skjønnheten og det autentiske ørkeneventyret vil tilfredsstille årets oppdemmede reiselyst så snart det lettes på reiserestriksjonene. Fra oppslukende Kibbutz-opplevelser til stjernekikking, kamelturer gjennom den lysende Negev-ørkenen eller å flyte i Dødehavet, målet er å forlate beriket og å gjenopprette forbindelsen.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Den mest spektakulære måten å ankomme på er å kjøre til feriestedet gjennom et tidløst landskap gjennomsyret av historie. Denne korte, men likevel unike ekspedisjonen gjennom hjertet av Arava -dalen viser det forbløffende mangfoldet i Israels landskap og et av de mest geologisk dramatiske stedene på jorden. Kjøreturen fra Tel Aviv eller Jerusalem tar omtrent tre og en halv time, eller tre timer fra Petra i nabolandet Jordan.

Alternativt kan gjestene velge å reise med privat helikopter fra Tel Aviv, eller en biltransport på 45 minutter via den nye flyplassen Ramon International Airport (ETM) i nærheten av Eilat, som også direkte betjener viktige europeiske markeder.

En Six Senses GEM (Guest Experience Maker) møter gjester ved ankomst og forblir tilgjengelig hele oppholdet for å gi informasjon og veiledning om regionen og det lokale livet.

På stedet viser Earth Lab feriestedets tilnærming til bærekraft og sirkulær økonomi, kamelstaller, overraskende frodige hager og utendørs amfiteater. Six Senses Spa tilbyr behandlingsrom, en rekke forskjellige velværeprogrammer, Alchemy Bar for blanding av botaniske spesialister og besøkende som er spesialiserer i kinesisk medisin, osteopati, energihealing og mer. Det er også to svømmebassenger, herunder et evighetsbasseng med ferskvann med utsikt over ørkenen og en bar hvor man kan nyte forfriskende juicer.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Selv om det er all grunn til å bo i enklaven under hele oppholdet, gir ørkenomgivelsene en rekke unike aktiviteter fra kamelturer og campingtur til ekstremsport, turer med el-terrengsykkel, fotturer, jeeputflukter og sabbatsmiddag på et nærliggende sted. Det er også muligheter for å utforske steder som ligger lengre borte, til Dødehavet og Masada og til Petra i Jordan.

Å holde seg aktiv i Israel anbefales på det sterkeste siden landets briljans i landbruket, middelhavsklima og varierte landskap gir fersk mat som er så utsøkt at det er verdt turen. Det er svært lite som trenger å importeres, og det meste kommer rett fra hagen til bordet. Feriestedets kjøkken er inspirert av Eat With Six Senses-filosofien om delikate og næringsrike menyer, slik at gjestene kan fylle tallerkenene uten begrensninger.

Fra fersk fisk fra Middelhavet, stekte rødbeter, mandler, rå tahini, daddelhonning fra Samar og olivenolje til røkt lammekjøtt, freekeh og hagekål. Hvert måltid er en fest, enten det serveres på hovedrestauranten Midian, Edom View mezze og tapas-stedet Jamillah lounge, eller ved grillen ved svømmebassenget. Gjestene kan også velge en privat kokk hvis de vil spise i villaen, eller dra ut for å nyte en ørkenpiknik i beduinstil av kokken Amir Kalfon, kombinert med regionens beste viner. Kanskje man også får et glimt av en nubisk steinbukk.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Den moderne nyfortolkningen av nomadiske strukturer er svært minneverdig og gir et langvarig inntrykk. Det minner om det nabateiske samfunnet som okkuperte området for over 2000 år siden og introduserer arkitektur som smelter sømløst sammen med ørkenmiljøet.Interiørdesignen henter inspirasjon fra mønstre og teksturer langs den arkaiske røkelsesveien, som strekker seg fra Middelhavet over Levanten til India og videre. Innvendig er møblene og innredningen fra lokale håndverkere for å utfylle de unike forvitrede fjellformasjonene og for å bruke naturstein, tre og kobber. De innvendige dørene er skreddersydde av resirkulert teak, som ble reddet fra nedlagte båter, hus og gangbroer. Hvert stykke, som er over 200 år gammelt, har sin egen hemmelighet å fortelle.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.